Δεύτερη νεκροψία ζητούν φιλοζωικές, για το άλογο που πέθανε μαρτυρικά, σέρνοντας άμαξα στην Κέρκυρα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Η πρώτη νεκροψία, δεν έδειξε κακοποίηση, ωστόσο, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν, το άλογο είχε πρόβλημα υγείας (πνευμονία) και ο ιδιοκτήτης του, βγάζοντάς το στον ήλιο με το βάρος μίας γεμάτης άμαξας «το έστειλε στον θάνατο».

Μάλιστα, επειδή θεωρούν πως κάποιοι προσπαθούν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση, ζητούν να γίνει η νεκροψία από κτηνίατρο που θα φέρουν οι ίδιοι.

Το άλογο ξεψύχησε κάτω από την αφόρητη ζέστη ενώ μετέφερε τουρίστες με την άμαξα και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά είχε πρόβλημα υγείας.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Οργάνωσης Νατάσα Μπομπολάκη, μιλώντας στο Τhesstoday, είπε χαρακτηριστικά: «Το άλογο αυτό ήταν 15 χρονών, πέρασε πρόσφατα βαριά πνευμονία και η καταπόνησή του στον ήλιο το έστειλε στον θάνατο του».

Ο οργανισμός αναφέρει πως θα αποστείλει κατεπείγον αίτημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Εισαγγελία και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για την διενέργεια δεύτερης νεκροψίας στο ζώο.

Ο θάνατος του αλόγου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις φιλοζωικές και μάλιστα στα Χανιά θα γίνει αυτοκινητοπομπή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα άλογα που πραγματοποιούν περιηγήσεις στο λιμάνι Χανίων.