Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
Daskala_Giatroi_Neuriki_Anoreksia_Grab
Ελλάδα

Στο «σκαμνί» τρεις γιατροί για τον θάνατο 24χρονης - Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

«Mας έλεγαν ότι ξεκουράζεται και δεν τη βρίσκαμε» λέει η μητέρα της

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα βρεθούν τρεις γιατροί για τον θάνατο της Γιολάντας Τσώνη, τον Φεβρουάριο του 2020. Η 24χρονη δασκάλα νοσηλευόταν σε δημόσιο ίδρυμα για τη νευρική ανορεξία που την ταλαιπωρούσε όταν έχασε αιφνίδια τη ζωή της.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, θα κρίνει πλέον αν οι τρεις γιατροί είναι ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Σύμφωνα με το Star, η έρευνα φαίνεται να δείχνει πως η νεαρή κοπέλα δεν έχει πεθάνει από τη νευρική ανορεξία, αλλά από αμέλεια των γιατρών που δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία στην περίπτωσή της.

«Όταν χάσαμε το παιδί μας είχαμε μιλήσει το προηγούμενο βράδυ και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Την επόμενη ημέρα την ψάχναμε απεγνωσμένα μας έλεγαν ότι ξεκουράζεται και δεν τη βρίσκαμε. Μας ενημέρωσαν το απόγευμα ότι το παιδί έχει πάθει ανακοπή και είναι σε δύσκολη κατάσταση» λέει η μητέρα της, μιλώντας στο Star. 

Και συνεχίζει: «Είχε όνειρα, να γίνει δασκάλα, μόλις είχε πάρει το πτυχίο. Πληροφορηθήκαμε ένα συμβάν μέσα στο δωμάτιό της, δεν νοσηλευόταν με κάποιο άλλο παιδί με νευρική ανορεξία με μια άλλη κυρία με σοβαρά ψυχικά προβλήματα, η οποία της επιτέθηκε, μέχρι που το παιδί μας έπαθε ανακοπή.

Πήραμε το παιδί, έγινε η ταφή, δεν ζητήσαμε νεκροψία – νεκροτομή, δεν ξέραμε τι γίνεται. Μετά αρχίσαμε να ενώνουμε τα κομμάτια του παζλ, να παίρνουμε κάποιες πληροφορίες. Η εισαγγελία κινήθηκε γρήγορα, πήραμε την άδεια για εκταφή και για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής που έδειξε ότι το παιδί έφυγε από 5 μικρόβια και από σηψαιμία».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: