Τη βεβαιότητα της πως χορήγησε στη μικρή Τζωρτζίνα μόνο αδρεναλίνη και ροκουρόνιο εξέφρασε καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η νοσηλεύτρια, Αγγελική Γιώργη.

Η μάρτυρας συμμετείχε αρχικά στη διαδικασία της ανάνηψης και στη συνέχεια καθώς σχόλασε, αντικαταστάθηκε από μία συνάδελφο της.

Όπως είπε καταθέτοντας η μάρτυρας, χορήγησε στο κοριτσάκι κατ´ εντολή του επικεφαλής ιατρού, Κωνσταντίνου Τζιούβα, αδρεναλίνη και ροκουρόνιο.

«Μας κάλεσαν στις 14:30 και μας είπαν πως έχει γίνει ανακοπή στην παιδιατρική κλινική. Κατεβήκαμε αμέσως και μπήκαμε στο θάλαμο, ήταν ήδη εκεί οι γιατροί της παιδιατρικής και έκαναν ήδη ΚΑΡΠΑ. Η πρώτη εντολή που μου δώσανε ήταν να χορηγήσω αδρεναλίνη. Χορήγησα και ροκουρόνιο πριν τη διασωλήνωση. Μετά από λίγο ήρθε η συνάδελφος μου, της παρέδωσα βαλιτσάκι και αποχώρησα» κατέθεσε η μάρτυρας.

Η νοσηλεύτρια απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εξήγησε πως χρησιμοποίησε δύο σύριγγες, ολόκληρες σύριγγες, η μία ήταν έτοιμη, την επόμενη την έφτιαξα εξήγησε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Για να φτιάξετε την επόμενη σύριγγα, αποχωρήσατε;

Μάρτυρας: Όχι έμεινα εκεί. Τα υλικά ήταν μαζί μου, στο βαλιτσάκι.

Πρόεδρος: Ήσασταν από επίβλεψη κάποιου;

Μάρτυρας: Του κυρίου Τζιούβα.

Πρόεδρος: Ξέρετε πώς να ξεχωρίζετε την αδρεναλίνη από την κεταμίνη;

Μάρτυρας: Η αδρεναλίνη έχει κόκκινη γραμμή στο πάνω μέρος, η κεταμίνη δεν έχει, αδρεναλίνη ήταν σε φιαλίδιο ένα ml, η κεταμίνη δύο.

Μάλιστα, διευκρίνισε, απαντώντας στο συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας Δημήτρη Γεωργακόπουλο, πως μέσα στο βαλιτσάκι η αδρεναλίνη και η κεταμίνη ήταν μακριά και συσκευασμένες.

Στη μάρτυρα υπέβαλε σειρά ερωτήσεων και ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, η οποία επέμεινε στη θέση της, πως χορήγησε στη Τζωρτζίνα αδρεναλίνη και ροκουρόνιο και διευκρίνισε πως εκείνο το πρωί ετοίμασε τέσσερις έτοιμες ενέσεις από τις οποίες χρησιμοποίησε τις δύο, αυτή με την αδρεναλίνη και το φυσιολογικό ορό.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα 10 Ιουλίου.