Συνελήφθη σήμερα το πρωί για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων (κακοποίηση ζώου-αλόγου) ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της πόλης της ΚέρκυραςΗ σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Επιπλέον του επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, σύμφωνα με το corfutvnews.

Η νεκροψία

Από παθολογικά αίτια προήλθε ο θάνατος του αλόγου στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τη νεκροψία, που έδειξε ως πιθανότερο σενάριο το πνευμονικό εμφύσημα. Επίσης αναφέρεται πως δεν υπήρξαν ίχνη κακοποίησης.

Μάλιστα, αναφέρεται πως οι κτηνίατροι που συμμετείχαν στη διαδικασία, του δημόσιου κτηνιατρείου και ιδιώτες, διαπίστωσαν πως το άλογο ήταν ταϊσμένο και περιποιημένο.

Πληροφορίες από την Κέρκυρα αναφέρουν πως το άλογο είχε επιστρέψει στην άμαξα έπειτα από ανάρρωση από ασθένεια, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν αυτή συνδέεται με πνευμονικό εμφύσημα ή με κάτι άλλο. Όλα αυτά μένει να ερευνηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Διαμαρτυρία

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί φιλοζωικές οργανώσεις της Κέρκυρας προχώρησαν σε διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου για τις συνθήκες εργασίας των αλόγων. Με σύνθημα «Να μη γίνει η Κέρκυρα Σαντορίνη», οι διοργανωτές ζήτησαν δικαίωση για το άλογο που άφησε χθες το μεσημέρι την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο εν ώρα εργασίας: «Ζητάμε την άμεση απαγόρευση της κυκλοφορίας των αμαξών μεταξύ 11:00 με 19:00. Όχι άλλα νεκρά ζώα στον βωμό του κέρδους».