Ως μη γενόμενα είναι για το beach bar στη Ρόδο όλα όσα έχουν συμβεί αυτές τις μέρες. Οι παράνομες ξαπλώστρες που έχει φτιάξει μέσα και έξω από τη θάλασσα είναι στις θέσεις τους και χρεώνονται με 150 ευρώ.

Όλα αυτά την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για το εν λόγω beach bar στη Ρόδο, το οποίο λειτουργεί παράνομα και χωρίς άδεια από το 2016. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της επιχείρησης που μίλησε στο MEGA, ο θαλάσσιος τρόπος σερβιρίσματος είναι επιλογή των εργαζομένων, ενώ, όπως αναφέρει, όλοι προστατεύονται από τις υψηλές θερμοκρασίες φορώντας ειδικά ρούχα.

«Η παράδοση των παραγγελιών στις θαλάσσιες ξαπλώστρες είναι επιλογή των εργαζομένων. Κανένας δεν κάθεται στο νερό 2 και 3 ώρες, φορούν ειδικές στολές που στεγνώνουν σε 3 λεπτά, έχουν αποδυτήρια και συνεννοούνται μεταξύ τους για το ποιος θα παραδώσει τις παραγγελίες, αν και τις περισσότερες φορές οι πελάτες παραλαμβάνουν μόνοι τους τους δίσκους. Το μαγαζί έχει άδεια και οι ξαπλώστρες παραμένουν στη θέση τους γιατί είναι κινητές κατασκευές που μπαίνουν και βγαίνουν».

Σύμφωνα με τελεσίγραφο που εκδόθηκε από την κτηματική υπηρεσία του νησιού, το beach bar οφείλει να βγάλει τις πλωτές ξαπλώστρες έως και τις 21 Ιουλίου, κάτι ωστόσο που η επιχείρηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει.

Μάλιστα, οι πλωτές ξαπλώστρες αντί να μειώνονται, πολλαπλασιάζονται, καθώς πλέον ο αριθμός τους ανέρχεται σε 27.