Δώρο ζωής σε 4 ασθενείς θέλησαν να κάνουν οι γονείς ενός 15χρονου, ο οποίος έχασε τη μάχη στο «Παπαγεωργίου».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το νοσοκομείο, ο νεαρός νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση έπειτα από τροχαίο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ο 15χρονος έφυγε από τη ζωή ύστερα από αρκετές ημέρες νοσηλείας και όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός, η οικογένειά του έδειξε μεγαλοψυχία και πήρε τη γενναία απόφαση της δωρεάς των οργάνων του.

Αφαιρέθηκαν νεφροί, ήπαρ και καρδιά

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2023. Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έκανε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος, που θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε ασθενείς οι οποίοι αναμένουν το πολυπόθητο δώρο για να αποκτήσουν ποιότητα ζωής. Αντίστοιχα, ομάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έκανε τη λήψη της καρδιάς του νεαρού, η οποία θα χτυπά πλέον στο στέρνο ενός άλλου ανθρώπου, μετά τη μεταμόσχευση που θα πραγματοποιηθεί σε συμβατό λήπτη.

«Η διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες της προς την οικογένεια του δωρητή για την προσφορά οργάνων, την υπέρτατη αυτή πράξη αγάπης. Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και των συνεργαζόμενων ιατρικών ομάδων, που ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες της δωρεάς, υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων».