Στιγμές θρήνου κατέγραψε ο φακός στην Ίο, καθώς Ιρλανδοί φοιτητές σχημάτισαν τιμητική φρουρά στη σορό των δύο φίλων τους που έχασαν τη ζωή τους πριν λίγα 24ωρα στο νησί που είχαν πάει για διακοπές.

Συγκεκριμένα, δεκάδες φοιτητές παρατάχθηκαν στον δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του νησιού, καθώς τους σορούς του Andrew O'Donnell και του Max Wall, επιβίβασαν σε πλοίο με προορισμό την Αθήνα, ώστε να γίνει η νεκροψία για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία των θανάτων τους.

Με τα κεφάλια κάτω, πολλοί από τους νέους ήταν μαθητές του St Michael's College του Δουβλίνου, όπου σπούδαζαν και οι δύο νέοι που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους. Ορισμένοι από τους μαθητές τοποθέτησαν κίτρινα τριαντάφυλλα στα φέρετρα των δύο μαθητών ως ένδειξη της φιλίας τους, ενώ άλλοι έκλαιγαν καθώς οι σοροί τους μεταφέρονταν από το Κέντρο Υγείας της Ίου στο λιμάνι.

Οι γονείς των αδικοχαμένων νέων ήταν επίσης στην Ίο για τον θλιβερό αποχαιρετισμό και συνόδευσαν τα φέρετρα των παιδιών τους στην Αθήνα, όπου θα περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας.