Ένταση επικράτησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση για την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Φίλοι και συγγενείς που ήταν συγκεντρωμένοι φώναζαν «δολοφόνοι, δολοφόνοι» και απαιτούσαν «ισόβια», ενώ δεν έλειψαν ύβρεις και χειρονομίες. 
Εντός της δικαστικής αίθουσας σηκώθηκε και πλακάτ που έγραφε «Δικαιοσύνη για τον Άλκη».

Η αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης είναι ασφυκτικά γεμάτη. Από τη μία πλευρά  βρίσκονται φίλοι και συγγενείς του Άλκη, ανάμεσα στους οποίους οι γονείς του, που παρακολούθησαν σχεδόν όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, και από την άλλη πλευρά κάθονται οι συγγενείς των κατηγορουμένων.

Οι κατηγορίες

Το δικαστήριο νωρίτερα απήγγειλε σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά τις κατηγορίες, καλώντας έναν έναν να σηκωθεί από τη θέση του.

Ειδικότερα, έκρινε επτά κατηγορούμενους ένοχους για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο από κοινού σε βάρος του Άλκη και πέντε για συνεργία σε ανθρωποκτονία σε βάρος του αδικοχαμένου 19χρονου. Για τον τραυματισμό του φίλου του Άλκη, οι πέντε κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και οι επτά για συνέργεια. Σχετικά με τον τρίτο της παρέας, ο ένας από τους «12» βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και οι υπόλοιποι για συνέργεια.

 

Αναλυτικά οι 12 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τις εξής πράξεις:

  • Ο 1ος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (φίλο του) και κατά πλειοψηφία (5-2) για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο τραυματία). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Οι 2ος, 3ος, 4ος, 7ος, 9ος και 11ος κατηγορούμενοι ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο και κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Οι 1ος, 5ος, 6ος, 8ος και 12ος κατηγορούμενοι ομόφωνα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (φίλο του Άλκη) και κατά κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερος νεαρός τραυματίας). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης ομόφωνα κατά περίπτωση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το δικαστήριο διέκοψε ενόψει των ελαφρυντικών και αναμένεται να συνεχίσει με τις αγορεύσεις των δικηγόρων που θα ζητήσουν ελαφρυντικά. Την ίδια ώρα, οπαδοί του Άρη παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω ακριβώς από την αίθουσα του πρώτου ορόφου και φωνάζουν συνθήματα.

3901708__1__2
3901667
3901665
3901662
3901659
3901654
3901650
3901645
3901641
3901708