Η «Daily Mail» έδωσε στη δημοσιότητα νέες, συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την τραγωδία με τους δύο 18χρονους Ιρλανδούς που έχασαν τη ζωή τους με διαφορά λίγων ωρών στην Ίο.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος Μαξ Γουόλ έψαχνε για μια ημέρα τον φίλο του Άντριου Ο' Ντόνελ, πριν τελικά να καταρρεύσει στο λιμάνι, αφού έμαθε το τραγικό τέλος του συμμαθητή του. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Μαξ επισκέφθηκε κατάστημα στην Ίο και έφτιαξε αφίσες για την εξαφάνιση του Άντριου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, ο Μαξ ενημέρωσε κατοίκους της Ίου για την εξαφάνιση του φίλου του, ζητώντας πληροφορίες για την τύχη του, χωρίς να γνωρίζει ότι ο Άντριου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή σε έναν γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη. Έτσι, όταν έμαθε για τον θάνατο του φίλου του, ο Μαξ αποφάσισε να επιστρέψει στο Δουβλίνο προκειμένου να βρεθεί μαζί με ανθρώπους που γνώριζαν τον Άντριου και να μοιραστεί μαζί τον πόνο τους, αλλά δεν πρόλαβε, καθώς κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή στο λιμάνι της Ίου, όπου περίμενε το πλοίο για τον Πειραιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μαξ ήταν συντετριμμένος για τον θάνατο του Άντριου και είχε αποφασίσει ότι «το πάρτι τελείωσε», μαζεύοντας τα πράγματά του για να επιστρέψει στην Ιρλανδία.

Η σορός του 18χρονου Άντριου εντοπίστηκε στον γκρεμό χάρη στο σήμα από το κινητό του τηλέφωνο, δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου St Michael’s College στο οποίο φοιτούσαν οι δύο νεαροί Ιρλανδοί. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν ο Άντριου περπατούσε ένα-δύο μέτρα δεξιά ή αριστερά της διαδρομής που είχε ακολουθήσει, μπορεί να μην είχε βρεθεί στο κενό».

Όσον αφορά τον Μαξ, ο διευθυντής επιβεβαίωσε ότι αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα, για τα οποία είχε υποβληθεί σε εγχείρηση προ ολίγων ετών. Ο Άντριου, από την άλλη πλευρά, πέρασε τις τελευταίες του ώρες σε μπαρ της Ίου, καταναλώνοντας αλκοόλ, πριν τελικά πάρει τη μοιραία απόφαση να αφήσει την παρέα του και να επιστρέψει μόνος του στο κατάλυμα όπου έμενε στο νησί.

Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις αναμένεται να αποκαλύψουν περαιτέρω στοιχεία για τα αίτια των θανάτων των δύο άτυχων 18χρονων, ενώ οι γονείς τους παρέλαβαν τις σορούς των παιδιών τους από το Κέντρο Υγείας του νησιού, τις συνόδευσαν στο πλοίο που τις μετέφερε στον Πειραιά και στη συνέχεια στην ιατροδικαστική υπηρεσία, όπου και περιμένουν απαντήσεις από τους ιατροδικαστές.

Για την περίπτωση του Άντριου, τα τραύματά του υποδηλώνουν πως παρεξέκλινε της πορείας του, με αποτέλεσμα να σκοντάψει και να σκοτωθεί, όμως την ίδια στιγμή οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο της εγκληματικής αμέλειας. Τα ποτά που κατανάλωσε ο ίδιος και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν αλλοιωθεί, καθώς η ιατροδικαστική έκθεση μπορεί να δείξει αν κάποιο είδος επαγόμενης ουσίας μπορεί να συνέβαλε στους θανάτους και των δύο αγοριών.