Το ονειρικό ταξίδι στην Ελλάδα ως δώρο για την αποφοίτησή τους από το κολέγιο St. Michael του Δουβλίνου κατέληξε σε μία ασύλληπτη τραγωδία για 70 Ιρλανδούς μαθητές, καθώς δύο από αυτούς, ο Άντριου και ο Μαξ, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην Ίο.

Όλα άρχισαν λίγο αφότου οι 18χρονοι πάτησαν το πόδι τους στο κυκλαδίτικο νησί γεμάτοι όρεξη και χαρά για το ταξίδι, που το περίμεναν πώς και πώς, ανυποψίαστοι γι’ αυτό που θα βίωναν λίγες ώρες μετά. Μαγεμένοι από τον ήλιο και τη θάλασσα, άρχισαν να διασκεδάζουν και να χαλαρώνουν έπειτα από ένα δύσκολο χειμώνα. Όμως, η μοίρα είχε άλλα σχέδια γι’ αυτή την εκδρομή, η οποία έμελλε να καταλήξει σε ελληνική τραγωδία για τους νεαρούς Ιρλανδούς.

Το βράδυ του Σαββάτου βγήκαν όλο κέφι σε ένα μπαρ και πολλοί κατανάλωσαν αρκετό αλκοόλ. Ένας από αυτούς ήταν ο Άντριου Ο’Ντόνελ, ο οποίος ανακοίνωσε στους φίλους του ότι θα έφευγε για να πάει να κοιμηθεί και πράγματι ξεκίνησε για το ξενοδοχείο με τα πόδια, καθώς ήταν κοντά. Όμως στη διαδρομή, προφανώς λόγω μέθης αλλά και σκοταδιού, έχασε τον προσανατολισμό του κι έπεσε σε γκρεμό. Τα γέλια των συμμαθητών του, που επέστρεψαν στα δωμάτιά τους, κόπηκαν απότομα όταν δεν τον βρήκαν εκεί και τότε άρχισε η αναζήτησή του από την αστυνομία. Τελικά, εντοπίστηκε την Κυριακή το πρωί νεκρός σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη, με χτυπημένο το κεφάλι.

Η συνέχεια της τραγωδίας

Δυστυχώς, η τραγωδία δεν τελείωσε εκεί, καθώς όταν ανακοινώθηκε ο χαμός του Άντριου στους φίλους του ακολούθησαν σκηνές θρήνου. Τη συναισθηματική φόρτιση δεν μπόρεσε να αντέξει ένας από αυτούς, ο Μαξ Γουόλ, ο οποίος ήταν κολλητός φίλος του άτυχου 18χρονου. Ο νεαρός έχασε τις αισθήσεις του και πριν προλάβουν να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες κατέληξε, καθώς αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την Independent.ie, ο διευθυντής του κολεγίου Τιμ Κέλεχερ περιέγραψε τους δύο μαθητές ως «λαμπρούς, αθλητικούς, ακαδημαϊκούς» νέους άνδρες και τόνισε ότι έχει ανοίξει ένα βιβλίο συλλυπητηρίων στο σχολείο. Οι υπόλοιποι μαθητές, συντετριμμένοι και σε κατάσταση σοκ, πρόκειται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.