Tον Νοέμβριο του 2022 τέσσερις δράστες εισβάλλουν στα γραφεία στη Μύκονο ενός εργολάβου 41 χρόνων από την Αλβανία, με πιστόλια και σιδερόβεργες. Οι δράστες είχαν καταφέρει να αρπάξουν 30.000 ευρώ και να εξαφανιστούν.

Ο εργολάβος είχε καταθέσει μήνυση για ξυλοδαρμό και είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Δύο από τους δράστες, ένας 34χρονος και ένας 24χρονος από την Αλβανία, συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες, ύστερα από επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας.



Τα «σπάσανε» στην πορεία

Ο 34χρονος δράστης που συνελήφθη ευθύνεται και για ακόμα ένα συμβόλαιο ξυλοδαρμού σε βάρος ενός 44χρονου Έλληνα επιχειρηματία στη Μύκονο, τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το θύμα τότε, ο Φλώριος Ασημομύτης, μιλά στην κάμερα του MEGA και δίνει τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη και ποιοι εμπλέκονται.

«Τον εργολάβο τον γνωρίζω, είναι εδώ στη Μύκονο, και την επίμαχη περίοδο που δέχτηκα την επίθεση, έκανε ένα από τα μεγαλύτερα αυθαίρετα του νησιού τότε. Είχαμε βρεθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα με χτύπησαν. Άρα καταλαβαίνετε ότι συνεργάτες είναι όλοι αυτοί μαζί και απλά δεν τα βρήκαν για κάποιους λόγους και τώρα ο ένας ρουφιανεύει τον άλλον».

Οι δράστες είχαν επιτεθεί και στον επιχειρηματία με σιδερόβεργα, την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητό του, προκαλώντας του κατάγματα σε χέρια και πόδια. Λίγες ημέρες πριν από την επίθεση σε βάρος του, όπως αναφέρει στο LIVE NEWS, είχε προβεί σε καταγγελία για αυθαίρετες κατασκευές στη Μύκονο.

«Εγώ απλά μίλαγα δημόσια για τα αυθαίρετα του δημοτικού συμβουλίου και κάποια μεγάλα αυθαίρετα που γινόντουσαν εκείνο το διάστημα στο νησί, ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορούσαμε να χτίσουμε νόμιμα. Έτσι μετά δέχτηκα την επίθεση και ήταν κάτι πολύ άσχημο και για μένα και για την οικογένειά μου».

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν φαίνεται πως διατηρούσαν «γραφείο» εκτελέσεως συμβολαίων ξυλοδαρμών στο νησί της Μυκόνου και ενεργούσαν κατόπιν εντολών.