Τραγικό φαίνεται ότι ήταν το τέλος της 37χρονης γυναίκας από τη Μολδαβία που εντοπίστηκε νεκρή χθες, Δευτέρα (3/7), σε δύσβατη πλαγιά στην περιοχή Κάτω Πετάλι στη ΣίφνοΣύμφωνα με πληροφορίες, η σορός της 37χρονης βρέθηκε σε κατάσταση σήψης, με την πρώτη εκτίμηση να αναφέρει ότι ο θάνατός της είχε συμβεί πριν από τέσσερις ημέρες. Κατά την εικόνα που έχουν σχηματισεί οι αστυνομικοί, η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της ενώ ανέβαινε την πλαγιά του λόφου και κατέληξε.

Ο τελευταίος περίπατος

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγες ώρες πριν τον τελευταίο περίπατο στον λόφο στο Κάτω Πετάλι, σε μια πορεία αναβάσης και κατάβασης περίπου ενός χιλιόμετρου, η 37χρονη γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι στην περιοχή Εξάμπελα στο οποίο την φιλοξενούσε ένας 72χρονος με τον οποίο ετοιμάζονταν να πάνε στο περιφερειακό ιατρείο Σίφνου. 

Όπως είπε στους αστυνομικούς ο 72χρονος, κάποια στιγμή που δεν έβλεπε την 37χρονη, αυτή εξαφανίστηκε, ενώ νωρίτερα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, είχε αντιδράσει στο ενδεχόμενο της επίσκεψης για εξετάσεις.Σημειώνεται ότι η 37χρονη είχε φτάσει στη Σίφνο στις 25 Ιουνίου και δύο ημέρες αργότερα είχε παρουσιάσει στομαχικές διαταραχές και κόπωση.

Μαρτυρίες φίλων του 72χρονου που συνάντησαν την 37χρονη μετά την ανάρρωσή της υποστήριξαν ότι είχε σημάδια ψυχικής διαταραχής, κάνοντας λόγο για τρέμουλο στα χέρια, νευρικότητα και κλάμα χωρίς, κατά τους ίδιους, να υπάρχει κάποια δικαιολογία τη συμπεριφορά της αυτή. 

Την άτυχη γυναίκα εντόπισαν τελικά νεκρή το πρωί της Δευτέρας (3/7) πυροσβέστες σε ένα χωράφι.

Για την ώρα η αιτία θανάτου της 37χρονης παραμένει άγνωστη, ενώ η νεκροψία-νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά.