Η εκλογή της Ρένας Δούρου στο βουλευτικό αξίωμα είχε ως αποτέλεσμα την αναγκαστική διακοπή της δίκης για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι για τουλάχιστον 20 ημέρες!

Η κ. Δούρου περιλαμβάνεται στους 21 κατηγορουμένους στην υπόθεση, οι οποίοι δικάζονται εδώ και οκτώ περίπου μήνες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ωστόσο, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία, μετά την εκλογή της κ. Δούρου στο Κοινοβούλιο, θα πρέπει να υπάρξει άρση της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, το ζήτημα της διακοπής της δίκης τέθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας, Παναγιώτη Μανιάτη, ο οποίος τόνισε πως υπάρχει δικονομικό κώλυμα και πως θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από τη Βουλή για τη συνέχιση της δίκης. «Υπάρχει δικονομικο κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης και μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός απευθυνόμενος προς το δικαστήριο.

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο Θεόδωρος Σχινάς, ένας εκ των τριών συνηγόρων της κ. Δούρου, ο οποίος ανέγνωσε δήλωση της εντολέως του, στην οποία γνωστοποιούσε την απόφασή της να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία και να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία για να συνεχιστεί κανονικά η δίκη.

Η κ. Δούρου πρόσθεσε μάλιστα στη δήλωσή της πως αναμένει τη δίκαια κρίση του δικαστηρίου.

Η δίκη για την εθνική τραγωδία του 2018 θα συνεχιστεί στις 24 Ιουλίου, εφόσον μέχρι τότε έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση της Βουλής, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει νέα διακοπή.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα πρέπει να «τρέξει» με ταχείς ρυθμούς, καθώς υπάρχει ορατός ο κίνδυνος παραγραφής και αυτή η εξέλιξη δημιουργεί περαιτέρω καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης.