Καρφίτσα δεν έπεφτε στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου ΠαϊσίουΠλήθος πιστών προσέρχονταν στη Μονή -από τις 18 Ιουνίου έως και την Κυριακή- για να προσκυνήσει τον τάφο, λίγες ημέρες πριν από τη μεγάλη γιορτή που είναι στις 12 Ιουλίου.

Μικροί και μεγάλοι, έφηβοι και ηλικιωμένοι, θέλησαν να επισκεφτούν τον τάφο του Αγίου και να προσευχηθούν. Σχηματίζοντας ατελείωτες ουρές και αψηφώντας τη ζέστη (πολλοί κρατούσαν ομπρέλες για να αποφύγουν τις καυτές ακτίνες του καλοκαιρινού ήλιου), ο κόσμος περίμενε υπομονετικά τη σειρά του.

Η Ιερά Μονή

Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής, ενώ εκεί υπάρχει και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.

Οι μοναχές της Ιεράς Μονής Σουρωτής είχαν πνευματικό καθοδηγητή τους τον μακαριστό. Ο Γέροντας εκοιμήθη στις 12 Ιουλίου 1994 και ενταφιάστηκε δίπλα από τον Ναό του Αγίου Αρσενίου. Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο κοιμήσεως του Αγίου, τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Σήμερα η Ιερά Μονή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Ορθόδοξα Προσκυνήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.