Ιστορία έγραψε ένας μαθητής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς κατόρθωσε το... ακατόρθωτο, γράφοντας σε όλα τα μαθήματα το απόλυτο 20! Ο Φίλιππος Φούφας, μαθητής σε σχολείο της Αθήνας, έσπασε όλα τα ρεκόρ, εξασφαλίζοντας το 100/100 και από τους οκτώ εκπαιδευτικούς που βαθμολόγησαν τα γραπτά του, συγκεντρώνοντας έτσι 20.000 μόρια, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ο πρώτος των πρώτων όλων των εποχών.

Στη Νομική

Ο 18χρονος, που κατάγεται από τη Μηλιά Μετσόβου, ένα πανέμορφο πετρόχτιστο χωριουδάκι της Ηπείρου, επέλεξε τη Νομική Αθήνας και, όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του, ονειρεύεται να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Συγγενείς, φίλοι και χωριανοί από τη Μηλιά αισθάνονται υπερηφάνεια για τον Φίλιππο και του στέλνουν συγχαρητήρια, μεταξύ των οποίων και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

«Θέλει και τύχη»

Ο νεαρός αριστούχος μίλησε στο Mega για την επιτυχία του. «Η αλήθεια είναι ότι παίζει ρόλο και το διάβασμα, αλλά για να επιτευχθεί το απόλυτο αποτέλεσμα, χωρίς να χαθεί ούτε ένα μόριο, παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά και η ευνοϊκή διάθεση των διορθωτών να μην κόψουν ούτε ένα μόριο. Ήμουν στη θεωρητική κατεύθυνση, δηλαδή έδωσα Λατινικά, Αρχαία, Έκθεση και Ιστορία. Η Νομική είναι η πρώτη μου επιλογή», είπε και πρόσθεσε ότι διάβαζε πολύ: «Η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες αφορά κυρίως τη Β ́ και Γ ́ Λυκείου. Αλλά καλό είναι να τεθούν οι βάσεις σχετικά με την ακαδημαϊκή συνέπεια. Δεν γνωρίζω απόλυτα τι θέλω στη ζωή μου, πιστεύω πως είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς στα δεκαοκτώ του τι θέλει να κάνει και αυτό είναι και ένα προτέρημα της Νομικής. Είναι ένα πτυχίο αρκετά ευρύ, που ανοίγει πόρτες προς πολλές κατευθύνσεις. Είναι πολύ νωρίς για να κρίνω ποιοι θα είναι οι στόχοι μου στη συνέχεια».

«Οι Πανελλήνιες χρειάζονται ρεαλισμό»

Ο Φίλιππος δήλωσε πως «οι Πανελλήνιες χρειάζονται ρεαλισμό». «Πρέπει να υπάρχει διάθεση για υποχωρήσεις στην κοινωνική ζωή. Όχι ότι είναι απαραίτητο να μη βγει κανείς ούτε μια φορά από το σπίτι του για δύο χρόνια. Ο βασικός μου στόχος ήταν να περάσω στη σχολή μου. Είναι μία γενικότερη νοοτροπία που καλλιεργείται στον χώρο του σχολείου, σχετικά με την προσήλωση στον στόχο και τη σημασία που έχει αυτό μετέπειτα στη ζωή μας», εξήγησε και σημείωσε: «Αφού ολοκληρώσω τη Νομική, μάλλον θα ήθελα να επιδιώξω μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό».

Ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι δεν είναι ο βασικός του στόχος η πολιτική, ωστόσο δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Ο 18χρονος πάντως μετά τον ύψιστο στόχο που έβαλε και πέτυχε έχει βάλει έναν άλλο, να χαλαρώσει. «Έχω κανονίσει τις διακοπές μου», είπε ο νεαρός αριστούχος, ο οποίος έχει ανάγκη από ξεκούραση και διασκέδαση, που, αν μη τι άλλο, του αξίζουν.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή