Η οικογένεια του 11χρονου που παραλίγο να πέσει θύμα ηλεκτροπληξίας από κολόνα έχει αποφασίσει να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης
Το ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει: Ο 11χρονος Κωνσταντίνος θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή του. Την ώρα που έπαιζε με φίλους του στο πάρκο Μακελαράκη στη Νέα Ιωνία, ακούμπησε σε καλώδια κολόνας φωτισμού, υπέστη ηλεκτροπληξία και έπεσε στο έδαφος με φριχτούς πόνους και δύσπνοια.

«Εμείς, οι μητέρες, καθόμασταν πίσω στο πεζουλάκι και κάποια στιγμή οι φίλοι του γιου μου φώναξαν "Κωνσταντίνε" τι έπαθε το παιδί, είχε διπλωθεί στη μέση, έκλαιγε, ήρθε κοντά, έλεγε "πονάω, τα χέρια μου είναι μουδιασμένα". Υπήρχε μια τιμή στο αίμα ότι υπήρχε επηρεασμός στον μυϊκό τόνο», είπε η μητέρα του.

Υποστηρίζει ότι η κολόνα είχε ρεύμα κι ότι γυμνά καλώδια κρεμόντουσαν εδώ και καιρό, ενώ τον ισχυρισμό της επιβεβαιώνουν και άλλοι μάρτυρες.

«Την έχω δει και ‘γώ τη λάμπα, είχαν πεταχτεί όλα τα καλώδια έξω, ήταν κομμένα, ήταν ο διακόπτης έξω, φαινόταν ότι ήταν ο διακόπτης, μπορούσες να τον ανοίξεις και να τον κλείσεις».

Σύμφωνα με τη δήμαρχο της Νέας Ιωνίας, η κολόνα, έπειτα από έλεγχο που διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία, δεν είχε ρεύμα.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα ότι μικρό παιδί υπέστη ηλεκτροπληξία, τη στιγμή που, κατόπιν ελέγχου που διενέργησε η αρμόδια υπηρεσία, δεν υπάρχει καν ρεύμα! Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας».

Μητέρα 11χρονου: «Θα κινηθώ νομικά»


Η οικογένεια του 11χρονου Κωνσταντίνου θα κινηθεί νομικά.

«Θα κινηθώ νομικά. Σήμερα ήταν το δικό μου παιδί, αύριο μπορεί να είναι ένα άλλο και όπως μου είπε και ο καρδιολόγος, τον έσωσε η σωματική του διάπλαση. Είναι ένα παιδί που γυμνάζεται, ασκείται», λέει η μητέρα του 11χρονου.

Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, ο δήμος τοποθέτησε ένα προστατευτικό καπάκι στην κολόνα.