Στην επίθεση με λοστό κατά του επιχειρηματία Φλώριου Ασημομύτη, η οποία έγινε τον Σεπτέμβριο του 2020, φέρεται να εμπλεκόταν ο ένας από τους δύο κακοποιούς που συνελήφθησαν πριν από μία εβδομάδα μετά από καταδίωξη που είχε ξεκινήσει από γνωστό πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος συλληφθείς φέρεται να ήταν αυτός που στις 21-9-2020 στην περιοχή Τούρλο της Μυκόνου επιτέθηκε με χρήση σιδερένιου λοστού σε βάρος του 44χρονου επιχειρηματία κατά την αποβίβαση του από το αυτοκίνητο του, τραυματίζοντας τον στο κεφάλι και σε διάφορα σημεία του σώματος.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος μαζί με άλλον έναν 24χρονο την προηγούμενη Κυριακή (25/6) ενώ βρίσκονταν σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας, έγιναν αντιληπτοί από έτερο ομοεθνή τους με τον οποίο είχαν προηγούμενες διαφορές. Εκείνος τους γνωστοποίησε ότι θα καλέσει την αστυνομία και οι δράστες προκειμένου να τον αποτρέψουν του υπέδειξαν ότι οπλοφορούν και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή. Κατά τη διαφυγή τους από το εμπορικό κέντρο, οι δράστες τραυμάτισαν υπάλληλο security που προσπάθησε να τους σταματήσει.

Στη συνέχεια έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους αστυνομικούς της Υ.ΜΕ.Τ, οι οποίοι τους κάλεσαν σε αστυνομικό έλεγχο δίχως οι ίδιοι να συμμορφωθούν στις υποδείξεις. Ο 24χρονος διέφυγε πεζός πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση.

Ο 34χρονος επιβιβάσθηκε σε Ι.Χ.Ε. για να διαφύγει, ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα που επέβαινε προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και τελικά στη Λεωφόρο Κηφισού, ο 34χρονος εγκατέλειψε το όχημα του και κινήθηκε πεζός, όμως αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τον ακινητοποίησαν.

Και οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στο τμήμα Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 πιστόλια,
  • 16.207 ευρώ,
  • πλήθος φυσιγγίων,
  • χαρτονομίσματα ξένων κρατών και
  • ποσότητα ινδικής κάνναβης.

Επίσης εντός του οχήματος διαφυγής βρέθηκε και κατασχέθηκε μια γεμιστήρα πιστολιού χωρίς φυσίγγια.