Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ανδρών, που είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες με τη μέθοδο της απασχόλησης, οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή (16/6) από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τους:
ΝΙΚΗΤΑ Παναγιώτη του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 30-1-1998 στην Αθήνα και

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Βασίλειο του Δημητρίου και της Κωνσταντίας, γεννηθέντα την 18-4-1984 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και τον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2022, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν από πριν την οικία-στόχο και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερναν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό οικιών. Στη συνέχεια αφαιρούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις επέλεγαν οικίες ηλικιωμένων ατόμων, τους οποίους ακινητοποιούσαν ή χρησιμοποιούσαν σωματική βία προκειμένου επιτύχουν το σκοπό τους.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 2 ληστείες στη Ν. Σμύρνη και στη Νίκαια και επιπλέον 3 κλοπές από οικίες στον Κορυδαλλό, στη Μεταμόρφωση και στο Περιστέρι.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν της Αρχές για παρόμοια αδικήματα.