Τη δημιουργία παγκόσμιας συμμαχίας για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων (trafficking) είχε ως στόχο η επίσκεψη εργασίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόσκληση για τη διενέργεια της επίσκεψης εργασίας, είχε απευθύνει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος δέχτηκε τον Πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, καθώς και μέλη της Συνοδικής Επιτροπής.

Στην αποστολή συμμετείχε και ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων κ. Ηρακλής Μοσκώφ, στενός συνεργάτης της επιτροπής.

Η Εκκλησία στοχεύει στο να προστατεύσει τα άτομα που έχουν πέσει θύματα trafficking και να αναλάβει δράση, προκειμένου να περιορίσει τη σύγχρονη αυτή μάστιγα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ο άμεσος σχεδιασμός και η υλοποίηση κοινών δράσεων μεγάλης κλίμακας μεταξύ κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας.

Επιπλέον, καταγράφηκε η πρόθεση ανάληψης πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Τέλος, πρόκειται να πραγματοποιηθούν και οριζόντιες δράσεις πολύπλευρης υποστήριξης των θυμάτων της Εμπορίας Ανθρώπων, όχι μόνο εντός των ορίων της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και σε Μητροπόλεις της διασποράς.