Το πρωί της Παρασκευής (30/6), συνελήφθησαν στην περιοχή της Καλλιθέας από την ΕΛΑΣ δύο αλλοδαποί, ηλικίας 44 και 45 ετών. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν περιλαμβάνουν πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση παράνομων προϊόντων, καθώς και παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης κοινωνικής ένταξης και άλλων σχετικών διατάξεων.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες εμπλεκόταν στη διακίνηση κλεμμένων και πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων διαφόρων χωρών προς άλλους αλλοδαπούς, είτε για την παραμονή τους στην Ελλάδα είτε για να μπορέσουν να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη, λαμβάνοντας αμοιβή 5.000 ευρώ.

Κατασχεθέντα

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων συνολικά 15 ταυτότητες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ποσό 1.325,18 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα, 4 σετ κλειδιών, 2 πλαστές ελληνικές και ξένες άδειες οδήγησης, 2 άδειες οδήγησης από τις αρχές του Ιράκ και της Ιταλίας, καθώς και 1 διαβατήριο από τις αρχές του Ιράκ, όλα εκ των οποίων ήταν εκδομένα στα προσωπικά στοιχεία του 45χρονου.

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν στα σπίτια των  συλληφθέντων στην Καλλιθέα και στην Πλατεία Αμερικής, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Άνω των 2.000 ταξιδιωτικών εγγράφων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τρίτων Χωρών (διαβατήρια, άδειες οδήγησης, άδειες παραμονής, δελτία ταυτότητας κ.α.)
  • 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • 1 tablet
  • Εκτυπωτής
  • usb sticks
  • 4.050 λίρες Αιγύπτου
  • 5.297,18 ευρώ

Εντός της οικίας στην Πλατεία Αμερικής ανευρέθηκαν και συνελήφθησαν 7 επιπλέον αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.