Σάλο έχει προκαλέσει και αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Ρόδου αλλά και όλης της χώρας η εικόνα εργαζόμενου σε beach bar στην Καλλιθέα να πηγαίνει να παραδώσει παραγγελία σε πελάτες σχεδόν κολυμπώντας, σε ξαπλώστρες μέσα στην θάλασσα.

Το νερό έχει καλύψει όλο του το σώμα, ο σερβιτόρος προσπαθεί να ισορροπήσει και με δυσκολία κρατάει τον γεμάτο δίσκο. Το εξοργιστικό σκηνικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίες. «To συγκεκριμένο μαγαζί έχει εγκαταστήσει ομπρέλες μέσα στη θάλασσα και αναγκάζονται οι σερβιτόροι να πηγαίνουν κολυμπώντας τα αναψυκτικά και ότι άλλο του ζητήσουν. Είναι τριτοκοσμικά εγώ μπορώ να πώ αυτά τα πράγματα, δεν μπορεί ένας σερβιτόρος, κάτι να του τύχει μπορεί να έχουμε και εργατικό ατύχημα εκεί», δήλωσε ο Θανάσης Σταμούλης, αντιπρόεδρος εργατικού κέντρου Ρόδου.

Δεκάδες είναι τα επικριτικά σχόλια και στα facebook κάτω από την ανάρτηση του πολίτη που ανέβασε το βίντεο.



Εισαγγελική παρέμβαση

Στον Εισαγγελέα θα καταθέσουν ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Σταμούλης Αθανάσιος, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΡ (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου), Εγγλέζο Παναγιώτη, το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους και αφορά το βίντεο με τον σερβιτόρο να μεταφέρει φαγητό σε πλατφόρμα που έχει στηθεί σε παραλία λίγο έξω από την πόλη της Ρόδου.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το αν οι θαλάσσιες κατασκευές έγιναν νόμιμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε το τοπικό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ στην επιχείρηση όπου εργάζεται ο σερβιτόρος, δεν βρέθηκε κάτι παράνομο.

Τι δηλώνει ο νεαρός

Από την πλευρά του ο σερβιτόρος που εικονίζεται στο βίντεο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κλιμακίου, είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα που του αποφέρει φιλοδώρημα το οποίο φθάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

Παρέμβαση Γεωργιάδη

Για το περιστατικό υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε σε tweet του ότι «θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι». 

«Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι», έγραψε συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.



Δείτε το βίντεο

Παρέμβαση Βαρβιτσιώτη

Υ υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε δήλωση του σημειώνει ότι δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα κατασκευών μέσα στην θάλασσα.