Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Συγκοινωνούντα δοχεία».

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα ήρθαν στο φως δίκτυα παιδεραστών και εκδικητικής πορνογραφίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν δεκάδες παιδιά αλλά και ενήλικες που εμφανίζονται σε πορνογραφικό υλικό, το οποίο πωλείται στο διαδίκτυο. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., που έγινε σε συνεργασία με τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, οδήγησε στη σύλληψη έξι ατόμων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για 32 πρόσωπα.

Ταυτόχρονα κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι και κινητά τηλέφωνα που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Το πορνογραφικό υλικό

Πρόκειται για χιλιάδες βίντεο με πορνογραφικό υλικό παιδιών, ηλικίας από 13 έως και 17 ετών, που εντόπισαν οι Έλληνες αστυνομικοί σε σέρβερ και σε προσωρινούς χώρους αποθήκευσης κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας στο διαδίκτυο και ειδικότερα σε συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 30 παιδιά, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία 10 γυναικών που έπεσαν θύματα εκδικητικής πορνογραφίας. Δηλαδή πρώην σύζυγοι και σύντροφοι διακινούσαν στο διαδίκτυο πορνογραφικό υλικό, για το οποίο δεν είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους τα θύματα, έναντι αμοιβής.

Το τελικό χτύπημα της Αστυνομίας έγινε το διάστημα 16-26 Ιουνίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο, Κόρινθο, Καλαμάτα, Χαλκιδική, Δράμα, Κομοτηνή, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Βόλο, Φάρσαλα, Αλιβέρι, Θήβα και Ρόδο.

Πώς δούλευε το κύκλωμα

Αν ο ενδιαφερόμενος ήθελε απλώς να δει φωτογραφίες ή βίντεο πλήρωνε 5 ευρώ, ενώ αν ήθελε να κατεβάσει το υλικό η πληρωμή έφτανε τα 35 ευρώ ανά βίντεο ή ανά φάκελο που μέσα περιέχονταν πολλά μικρά αρχεία οπτικού υλικού.

Τα θύματα έχουν ήδη ενημερωθεί για το κατασχεθέν υλικό, ενώ οι έρευνες αστυνομικών και ανακριτικών Αρχών συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν όλοι οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή