Διαβιβάζεται στη Βουλή από την ευρωπαϊκή εισαγγελία, η δικογραφία για τη σύμβαση «717» για τη τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση, προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή.

Η ευρωπαϊκή εισαγγελία ερευνά από τον περασμένο Νοέμβριο τη σύμβαση «717» του 2014 για τη τηλεδιοίκηση, της θυγατρικής του ΟΣΕ, για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ΕΡΓΟΣΕ. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε την διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τη διερεύνηση την ποινικών ευθυνών των δύο πρώην υπουργών ενώ συνεχίζει την έρευνα για τα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα.

Η έρευνα της Eυρωπαϊκής Eισαγγελίας, επικεντρώνεται στο εάν έχει διαπραχθεί κακοδιαχείριση σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς το συγκεκριμένο εργο-σύμβαση είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ελληνικό δημόσιο και την Eυρωπαϊκή Ένωση.

Η επίμαχη σύμβαση υπεγράφη το 2014, αλλά έκτοτε έχουν δοθεί επτά παρατάσεις.

Για την σύμβαση «717» διενεργήθηκε έρευνα από την Οικονομική Εισαγγελία και αρχειοθετήθηκε. Πέρσι, ωστόσο, ανασύρθηκε από το αρχείο λόγω νέων στοιχείων και πλέον διενεργείται έρευνα από τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα.