Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 37χρονη μητέρα η οποία άφησε το μόλις ενός έτους μωρό της σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Η μητέρα με καταγωγή από την Αλβανία κρίθηκε ενοχή για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη, δεν παρέστη στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, περίοικοι ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ., η οποία αναζήτησε και βρήκε την 37χρονη παιρνόντας της χειροπέδες.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο αστυνομικός που έφτασε με τους συναδέλφους του στο διαμέρισμα που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαπίστωσαν και οι ίδιοι το κλάμα του μωρού όμως κανείς δεν άνοιγε την εξώπορτα όταν χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι.

«Στην αρχή πιστεύαμε ότι μπορεί να κοιμούνται και συνεχίσαμε να χτυπάμε το κουδούνι. Μετά από τουλάχιστον 20 λεπτά εμφανίστηκε η γυναίκα και μας είπε ότι ήταν δικό της το μωρό. Της είπαμε ότι βρισκόμαστε εδώ 20 λεπτά και θέλουμε να δούμε αν είναι καλά στην υγεία του»,
κατέθεσε ο αστυνομικός.

Σχετικά με το που ήταν η μητέρα όση ώρα είχε αφήσει μόνο του το βρέφος στο διαμέρισμα, η ίδια ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είχε πάει να αγοράσει τσιγάρα, παρόλο που σήμερα υποστηρίζει ότι βρίσκονταν στο σούπερ μάρκετ για ψώνια.