Είναι γνωστό πως παράλληλα με τις ελληνικές αρχές και οι πολωνικές δικαστικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα το βράδυ της 12ης Ιουνίου στο νησί της Κω.

Μάλιστα, η οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας είχε προσλάβει ντετέκτιβ, προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τους λόγους που η Αναστάζια βρέθηκε νεκρή στην αλυκή στην περιοχή Τιγκάκι.

Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, ένας Πολωνός ντετέκτιβ-σταρ βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα, όπου πραγματοποίησε έρευνα στην περιοχή, και κατά την επιστροφή του στην Πολωνία κατέθεσε στην Εισαγγελία του Βρότσλαβ όσα έμαθε για την υπόθεση. Πρόκειται για τον Κρίστσοφ Ρουτκόφσκι, ο οποίος κλήθηκε από τις πολωνικές αρχές και παρέδωσε όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε.

Ο Κρίστσοφ Ρουτκόφσκι, μάλιστα, εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου ισχυρίστηκε ότι κατέθεσε στοιχεία για την υπόθεση και ότι αυτό που μπορεί να πει δημόσια είναι ότι υπήρξε κάποιου είδους συναλλαγή μεταξύ της 27χρονης Αναστάζια και του 32χρονου από το Μπανγκλαντές.

Η συναλλαγή περισσότερο αφορά πρόσωπα και όχι αντικείμενα, όπως ο ίδιος σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα γι’ αυτή τη συναλλαγή. Ωστόσο, ένας άνδρας από το Μπαγκλαντές που ζει στο νησί της Κω θεωρώ ότι θα μπορούσε να εμπλέκεται και σε κάποιο είδος μαστροπείας» είπε μιλώντας στην ιστοσελίδα «fakt».

Ο Ρουτκόφσκι συνέχισε αναλύοντας το πιθανό κατά τον ίδιο σενάριο για ό,τι έχει συμβεί, λέγοντας πως η Αναστάζια μπορεί να ακολούθησε οικειοθελώς τον Μπαγκλαντεσιανό, ωστόσο στο μεσοδιάστημα μέχρι τη δολοφονία της προέκυψε απαγωγή, στην οποία συνέδραμαν τουλάχιστον έξι ακόμη άνδρες. Ο ίδιος, πάντως, ισχυρίστηκε πως ένα σενάριο ομαδικού βιασμού δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο: «Ίσως ένας βιασμός από μια σειρά ανδρών να είχε σχεδιαστεί. Μιλάμε για τους ανθρώπους που έχουν προσαχθεί κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας της υπόθεσης» είπε ο Ρουτκόφσκι.

Η υπόθεση έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα στην Πολωνία. Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να ξεκινήσει έρευνα και στην Πολωνία για τη δολοφονία της Αναστάζια. «Οι εισαγγελείς θα ζητήσουν άμεσα στοιχεία από Έλληνες ανακριτές» κατέληξε στην ανάρτησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας, Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 29/06/2023