Από την Πέμπτη 15 έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συμμετείχαν στην Πολυεθνική Άσκηση με την ονομασία «PLATINUM WOLF 23» στο Πεδίο Ασκήσεων «BOROVAC» στην Σερβία πλησίον της στρατιωτικής βάσης «SOUTH», στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των ΕΔ.

Στην «PLATINUM WOLF 23», η οποία διευθύνεται από την 4η Ταξιαρχία Στρατού των Σερβικών ΕΔ, συμμετείχαν δυνάμεις από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Ρουμανία και την Σλοβενία.

Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε 1 Αερομεταφερόμενη Διμοιρία Κρούσης 18 ανδρών της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ) «ΠΟΝΤΟΣ», καθώς και 2 Αξιωματικοί Επιτελείς στο επιτελείο διεξαγωγής της Άσκησης.

Κατά την διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ) όπως η λειτουργία σημείων ελέγχου, επιχειρήσεις απομόνωσης και έρευνας, επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους, εκτέλεση περιπόλων και προστασία δυνάμεων, τα οποία συνέβαλαν στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Δείτε φωτογραφίες: 

Enoples_Dinameis_PoliethnikiAskisi_4
Enoples_Dinameis_PoliethnikiAskisi_3
Enoples_Dinameis_PoliethnikiAskisi_2
Enoples_Dinameis_PoliethnikiAskisi_1