Συναγερμός σήμανε στην Κάλυμνο και στη Ψέριμο, καθώς σημειώθηκαν δύο νέα περιστατικά με εντοπισμό παράτυπων μεταναστών την Τρίτη (27/6).

Ειδικότερα, ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες (27/6), η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Ψερίμου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε και απεγκλώβισε από βραχώδες σημείο 37 αλλοδαπούς. Κατά δήλωση των ανωτέρω, κατά τον κατάπλου τους στις ακτές της Ψερίμου, η λέμβος τους παρασυρόμενη προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Καλύμνου.

Κάλυμνος: Εντοπίστηκαν 24 μετανάστες - Συνελήφθη 32χρονος

Στο μεταξύ, ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες (27/6), η Λιμενική Αρχή Καλύμνου και για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στην περιοχή Βαθύ στην Κάλυμνο.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν 24 αλλοδαπούς σε ορεινή περιοχή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ συνελήφθη ένας 32χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 καθώς και του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014.