Άφαντος παραμένει για την ώρα ο ασυνείδητος οδηγός που το μεσημέρι της Δευτέρας (26/6) ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα που έχασε τη ζωή του ένας 55χρονος διανομέας. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση, με τους αστυνομικούς της Τροχαίας να συλλέγουν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες της περιοχής.

Μαρτυρία για τροχαίο δυστύχημα στην Τσιμισκή

Την ίδια ώρα, στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος εργαζόμενος, συνάδελφοι και φίλοι άφησαν λίγα λουλούδια και συγκινητικά μηνύματα, με λόγια αγάπης και αποχαιρετισμού, για να πουν το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο άνδρα.



Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις καταθέσεις μαρτύρων προκύπτει ότι το φρικτό δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 4 το μεσημέρι, όταν ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας χαμηλού κυβισμού που κινούταν περίπου στη μεσαία λωρίδα της οδού Τσιμισκή, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες φέρεται να έχασε την ισορροπία του δικύκλου και προσέκρουσε σε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και στο λεωφορείο της Πολεμικής Αεροπορίας. Από την πρόσκρουση ο 55χρονος διανομέας βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να βρει τραγικό θάνατο.



Όπως έγραψε νωρίτερα το protothema.gr, αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού ανέφεραν στους αστυνομικούς της Τροχαίας Υπηρεσίας, ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο προσέκρουσε ο 55χρονος πριν καταλήξει στο λεωφορείο, μείωσε ταχύτητα και σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση, όμως στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εγκατέλειψε το σημείο.



Ο οδηγός του αυτοκινήτου που, όπως επιβεβαιώνει η Ελληνική Αστυνομία, «αποχώρησε από το σημείο χωρίς να προβεί στις απαραίτητες από το νόμο ενέργειες», αναζητείται για να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς έφυγε από το σημείο του δυστυχήματος.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν επί τόπου προχώρησαν σε αποκλεισμό του χώρου και συνέλεξαν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και από τον οδηγό του λεωφορείου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο 55χρονος αρχικά προσέκρουσε σε όχημα που δε σταμάτησε στο σημείο του δυστυχήματος. Προκειμένου να καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου και τον οδηγό που αναζητείται, οι αστυνομικοί συνέλεξαν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της οδού Τσιμισκή.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (26-06-2023) στο κέντρο της πόλης, δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό 55χρονο ημεδαπό, συγκρούσθηκε με λεωφορείο και με έτερο όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του δικυκλιστή.

Ο οδηγός του τελευταίου οχήματος αποχώρησε από το σημείο χωρίς να προβεί στις απαραίτητες από το νόμο ενέργειες.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης».