Σοκ προκαλεί εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο με την νοσηλεία ενός 22χρονου ξενοδοχοϋπαλλήλου, που νοσηλεύεται με εγκαύματα δευτέρου βαθμού.

Σύμφωνα με το Cretalive, λίγα 24ωρα αφότου έπιασε δουλειά, κάηκε με καυτό λάδι στο πρόσωπο και στα χέρια ενώ μετέφερε μία γεμάτη κατσαρόλα.

Από τις 10 Ιουνίου έως την Τρίτη, 20 του μήνα ο 22χρονος εργάστηκε ως βοηθός μάγειρα σε ξενοδοχείο της Κρήτης. Το απόγευμα, όμως, της 20ής Ιουνίου σημειώθηκε το εργατικό ατύχημα με τον νεαρό να φέρει εγκαύματα β’ βαθμού. «Δεν έχει ακόμα την απαραίτητη εμπειρία και δούλευε ως ανασφάλιστος όλο αυτό το διάστημα δίχως εμείς να το γνωρίζουμε», αναφέρει στο Cretalive η μητέρα του 22χρονου.

Παράλληλα, η ίδια τονίζει: «Το παιδί μου ούρλιαζε “καίγομαι, πονάω” και η αντίδρασή τους ήταν να τον μεταφέρουν σε δωμάτιο με κλιματισμό. Κατόπιν έφεραν δικό τους γιατρό ο οποίος είδε απλά τα εγκαύματα και σύστησε μία αλοιφή την οποία πήγε και πήρε εργαζόμενος από το φαρμακείο. Εν τω μεταξύ στη δουλειά τού είπαν να πάρει δύο μέρες ρεπό και μετά να επιστρέψει στο ξενοδοχείο. Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να μας ενημερώσει», λέει με πόνο ψυχής η μητέρα.




Πήγε με αγροτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο

Η ταλαιπωρία της οικογένειας, κατά δηλώσεις της, ήταν μεγάλη, καθώς από τη στιγμή που ενημερώθηκαν μέχρι να φθάσουν στο ξενοδοχείο, να παραλάβουν τον 22χρονο και να τον μεταφέρουν με αγροτικό αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο Σητείας.

«Εκεί χειρούργος έδωσε στο παιδί μου τρία πακέτα αλοιφές (αντιβίωση, κορτιζόνη και αναπλαστική), καθώς και ειδικό σαπούνι να πλένει τα εγκαύματα», τονίζει η μητέρα του 22χρονου, ενώ το μαρτύριό τους είχε και συνέχεια αφού το περασμένο Σάββατο, 24 Ιουνίου, ο νεαρός πόναγε φρικτά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί ξανά στο νοσοκομείο όπου του έκαναν ενδοφλέβιες παυσίπονες ενέσεις.




Στο πλευρό τους η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Πλέον η μητέρα προχωρά τις διαδικασίες ώστε να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, όπως αναφέρει, ενώ ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης έχει απλωθεί ήδη ως δίχτυ προστασίας στην οικογένεια.

Η ιστορία μέσω των social media έφθασε και στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία επικοινώνησε με την οικογένεια και τους ενημέρωσε ότι θα ζητήσει από τον δικό της δικηγόρο να αναλάβει νομικά την υπόθεση με την ίδια να καλύπτει όλα τα έξοδα.

Παράλληλα και η Δημήτρα Κατσαφάδου ενημέρωσε την μητέρα ότι θα στείλει κρέμες ανάπλασης για τον 22χρονο.