Στις κάλπες πηγαίνουν από το πρωί οι Έλληνες ψηφοφόροι, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έτσι και σε αυτήν, της 25ης Ιουνίου, δεν έλειψαν τα ευτράπελα. Αφίξεις με γαϊδουράκια, νταούλια και νύφες. Ο φωτογραφικός φακός, εκτός από τις δηλώσεις των πολιτικών, απαθανάτισε και στιγμιότυπα που αν μη τι άλλο προκαλούν εντύπωση, ακόμα και γέλιο.

Ένα από τα «παρατράγουδα» που έγινε viral εκτυλίχθηκε στο εκλογικό κέντρο στη Λαμία όπου ψήφισε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Όταν μπήκε στο παραβάν, διαπίστωσε ότι δεν του είχαν δώσει ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Τότε, βγήκε και το ζήτησε. «Θα γίνετε viral τώρα» σχολίασε στη συνέχεια με χιούμορ, ενώ σημείωσε: «Αν γίνονται σε εμένα αυτά τα λάθη, φανταστείτε».

Παράλληλα, στιγμιότυπο άξιο σχολιασμού δεν έλειψε κι από το εκλογικό κέντρο της Κηφισιάς όπου ψήφισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναγνώρισε μέλος της εφορευτικής επιτροπής από το τατουάζ και τον ρώτησε αν έχει κάνει κι άλλα.

«Που είσαι ρε μεγάλε; Εδώ σε βάλανε; Πρόσθεσες τίποτα ή όχι;», τον ρώτησε με τον νεαρό να του απαντάει: «Πολλά!».

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε και η στιγμή που ο Κυριάκος Βελόπουλος, πήγε να ψηφίσει και μπήκε σε... λάθος εκλογικό τμήμα. Στη συνέχεια, ο ο Κυριάκος Βελόπουλος κατευθύνθηκε στο διπλανό (και σωστό) τμήμα και ψήφισε κανονικά.

Σχολιάστηκε, επίσης, και το δώρο στον Νίκο Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, κατ’ ιδίαν συνάντηση, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είχαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ψήφισε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, όπως και στις εκλογές της 21ης Μαΐου, και αμέσως μετά ζήτησε να μεταβεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέας Κρήτης, του Ιεροσολυμίτου.

Εκεί είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Μητροπολίτη της περιοχής προκειμένου να λάβει την ευχή του και αμέσως μετά ο κ.κ. Ανδρέας δώρισε μία εικόνα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με την ευχή «να τιμάτε την Ελλάδα, την Κρήτη και την Ευρώπη».

Το νεόνυμφο ζευγάρι, ο αγρότης και τα νταούλια

Τα βλέμματα μαγνήτισε και ένα σκηνικό στην Κηφισιά. Νεόνυμφο ζευγάρι έφτασε στην κάλπη για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Μάλιστα, νύφη και γαμπρός πήγαν από το γλέντι του γάμου… κατευθείαν στην κάλπη.

Τα ευτράπελα δεν έλειψαν και από το Ναύπλιο όπου αγρότης πήγε να ψηφίσει με το γαϊδουράκι του. Ο Αριστείδης Τσιρίκος, που διατηρεί μία μικρή φάρμα με άλογα και οικόσιτα ζώα στην περιοχή Λευκάκια, έφτασε στις κάλπες έχοντας για παρέα τον αγαπημένο του γαϊδαράκο.

Νταούλια, ζουρνάδες και παραδοσιακές στολές συνόδευσαν την εκλογική διαδικασία το Ευηνοχώρι. Κι αυτό διότι το πανηγύρι του Αϊ Γιαννιού είναι ένα έθιμο πολλών χρόνων που ξεκινά πριν από την Ελληνική Επανάσταση. Φέτος συνέπεσε με τις εθνικές εκλογές με τους αρματωμένους να πηγαίνουν σε εκλογικό κέντρο με νταούλια, ζουρνάδες και φορώντας παραδοσιακές στολές να ψηφίσουν.

Οι ξενυχτισμένοι μαθητές

Δύο μαθητές στη Θεσσαλονίκη έσπευσαν στην κάλπη μετά από τη νυχτερινή τους έξοδο και δεν... παρέλειψαν να δώσουν οδηγίες σε όσες και όσους θέλουν να ξενυχτήσουν.

«Χαρούμενοι είμαστε που κάνουμε το καθήκον μας. Ήρθαμε εδώ μετά από ξενύχτι. Δεν το συνηθίζουμε τέτοια ώρα να είμαστε ξύπνιοι μετά από ξενύχτι. Ψήφισα δαγκωτό το ίδιο με την προηγούμενη φορά», είπε ο ένας εκ των δύο στην ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, ο δεύτερος μαθητής έδωσε εξηγήσεις για τη διαδικασία pre-drinking: «Ήπιαμε για να πάμε μεθυσμένοι στο μαγαζί, έτσι ώστε να γλιτώσουμε χρήματα. Δούλεψε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν έλειψαν και τα ευτράπελα στο Ηράκλειο Κρήτης. Ένα εκλογικό τμήμα έγινε άνω κάτω όταν ο ψηφοφόρος αντί να ρίξει τον φάκελο με τη ψήφο του στην κάλπη τον έριξε στον κάδο απορριμάτων.

Επί μισή ώρα έψαχνε στα σκουπίδια η δικαστική αντιπρόσωπος για να τον βρει.