Ένα απίστευτο θέαμα, που θα θυμούνται σίγουρα για όλοι τους τη ζωή, αντίκρισαν τουρίστες που είχαν επισκεφθεί την Κρήτη. Η πενταμελής παρέα Αμερικανών τουριστών, ανάμεσα τους και δύο παιδιά, επέστρεψαν «γεμάτοι» στη στεριά με μια σειρά από εικόνες να δείχνουν τα όσα έζησαν πάνω στο φουσκωτό τους.

Συγκεκριμένα, η παρέα είδε μια φάλαινα σε απόσταση αναπνοής από το φουσκωτό της σκάφος. Το συμβάν σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, 20 Ιουνίου, όταν νοίκιασαν ένα φουσκωτό σκάφος 10 μέτρων για να επισκεφθούν τη Γραμβούσα και τον Μπάλο.

Μόλις ένα μίλι από το ακρωτήριο Σπάθα στα Χανιά μια φάλαινα έκανε την εμφάνιση της δίπλα στο σκάφος. «Το θηλαστικό ήταν περίπου 15 μέτρα», είπε στην ΕΡΤ ο Χανιώτης σκίππερ Αλέξης Βαλιάνος και πρόσθεσε πως ήταν απίστευτα φιλική.

«Ήταν καταπληκτική εμπειρία, μας δέχτηκε αμέσως, είμασταν μαζί μισή ώρα και αφού μας περιεργάστηκε έπαιζε μαζί μας σαν να ζητούσε συντροφιά. Γυρνούσε ανάποδα και περνούσε κάτω από το σκάφος, μας ακολουθούσε όταν προπορευόμαστε και γυρνούσε στο πλάι να μας δει όταν είμασταν δίπλα της» σημείωσε.

Όσο για το πώς αντέδρασε η οικογένεια των Αμερικανών, είπε: «Στην αρχή έμειναν άφωνοι, όταν ξεπέρασαν το φόβο εκστασιάστηκαν».

Οι τυχεροί τουρίστες απόλαυσαν τη συντροφιά της φάλαινας, ενώ απαθανάτισαν τις ωραίες στιγμές που πέρασαν δίπλα της.

Τέλος, ο Χανιώτης σκίππερ σημείωσε: «Ένιωσα πολύ τυχερός. Είναι η πρώτη φορά με δέχονται έτσι, είχα σκάσει, ήθελα να βουτήξω, αλλά λόγω πελατών δεν το τόλμησα».