Σε 4 συλλήψεις προχώρησε το κεντρικό λιμεναρχείο Καλαμάτας, για την υπόθεση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, που διασώθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 27ν.μ. ΝΔ από το ακρωτήριο Ταίναρο.

Πρόκειται για 2 άνδρες Μαροκινής και 2 Ιρακινής καταγωγής που κατηγορούνται ως οι διακινητές των 60 διασωθέντων που ξεκίνησαν το ταξίδι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, από τη Μαρμαριδα της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Και οι 4 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αρμοδίως στην εισαγγελία πρωτοδικών Καλαμάτας, μέσα στις επόμενες ώρες, όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, έκθεση ζωής σε κίνδυνο και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και το πιθανώς θα ζητήσουν και θα λάβουν προσθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, στο χώρο των αποθηκών του λιμένα της Καλαμάτας παραμένουν οι 60 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 13 παιδιά, οι οποίοι θα αναχωρήσουν σήμερα για την οργανωμένη δομή Υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών της Μαλακάσας.

Παράλληλα 9 ημέρες μετά το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, συνεχίζονται οι έρευνες για την εξεύρεση αγνοουμένων, οι οποίες ωστόσο παραμένουν άκαρπες με τον αριθμό των διασωθέντων να παραμένει στους 104 και των επιβεβαιωμένων σορών που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα στις 82. Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή.