Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε στην απολογία του ο 32χρονος Μπανγκλαντεσιανός που έχει συλληφθεί για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα στην Κω.

Με ισχυρή αστυνομική δύναμη ο Salahuddin S. οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Κω, ενώπιον της ανακρίτριας. Αμέσως μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως κρίθηκε προφυλακιστέος. Αποφασίστηκε πως είναι ύποπτος φυγής, καθώς φαίνεται πως έχει τους πόρους για να προσπαθήσει να εγκαταλείψει τη χώρα.

Βροχή ερωτήσεων

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την ανακρίτρια σχετικά με το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ που φαίνεται να δολοφονήθηκε η 27χρονη Αναστάζια. Ο ίδιος άλλαξε την υπερασπιστική του γραμμή σε σχέση με τα όσα είχε υποστηρίξει ενώπιον των αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, ενώπιον της ανακρίτριας φέρεται να υποστήριξε πως μετέφερε την 27χρονη στο σπίτι του, ώστε να πάει στην τουαλέτα, όπως η ίδια του ζήτησε. Στο σπίτι κατανάλωσαν αλκοόλ παρουσία του συγκατοίκου του, ενός νεαρού Πακιστανού, και στη συνέχεια, όπως είπε, την πήγε με το μηχανάκι του σε ένα μίνι μάρκετ και την άφησε προκειμένου η 27χρονη να συναντηθεί με τον σύντροφό της. Έκτοτε, όπως ανέφερε, δεν γνωρίζει τι μπορεί να συνέβη.

Πλήθος αντιφάσεων

Στους αστυνομικούς, ο κατηγορούμενος είχε αναφέρει πως είχαν συναινετική σεξουαλική επαφή στο σπίτι του, ενώ στην ανακρίτρια υποστήριξε πως δεν είχαν τελικά σεξουαλική επαφή. Αρχικά είχε υποστηρίξει ότι ήταν οι δυο τους μόνο στο δωμάτιο, ενώ αργότερα ισχυρίστηκε πως μαζί τους ήταν και ο συγκάτοικός του.

Επίμονες ήταν οι ερωτήσεις της ανακρίτριας ως προς το κομμάτι της φυγής της κοπέλας από το σπίτι.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκάτοικός του, μιλώντας χθες στο Mega, ισχυρίστηκε ότι μόλις μπήκε σπίτι είδε τον Salahuddin με μία κοπέλα που έβλεπε για πρώτη φορά. Και οι δυο τους είχαν πιει πολύ, όπως είπε και του ζήτησε να φύγουν γιατί ο ίδιος έχει οικογένεια και δεν του άρεσαν τέτοια πράγματα.

«Στις 11 περίπου, εγώ κοιμήθηκα. Στη μία ξύπνησα, δεν τον είδα κι επειδή πίνει πολύ φοβήθηκα μην έπεσε με το μηχανάκι. Τον πήρα, ήταν κλειστό. Και στις 2 τον πήρα και ήταν πάλι κλειστό. Μετά ξύπνησα στις 6.30 το πρωί για να φύγω και τον είδα να κοιμάται στο κρεβάτι», υποστήριξε ενώ πρόσθεσε ότι ο 32χρονος ζει μαζί του τους τελευταίους δύο μήνες. 

Έρευνα κατ’ οίκον

Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, που βρέθηκαν σε συρτάρι στο δωμάτιο όπου κοιμούνταν ο 32χρονος προφυλακισμένος και ο νεαρός Πακιστανός συγκάτοικός του, οδήγησαν εκ νέου τους αστυνομικούς της σήμανσης στο σπίτι τους στο Μαρμάρι.

Τα σκουλαρίκια βρέθηκαν έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα και οι αστυνομικοί της σήμανσης μετέβησαν εκ νέου χθες το μεσημέρι στο σπίτι του κατηγορουμένου προκειμένου να τα παραλάβουν και να τα αποστείλουν στην Αθήνα για να διαπιστωθεί εάν ανήκουν στην 27χρονη ή σε άλλη γυναίκα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αναζήτηση πληροφοριών για τις σχέσεις μεταξύ της 27χρονης, του συντρόφου της και του 32χρονου Μπανγκλαντεσιανού, ενώ μαρτυρίες έκαναν λόγο για διαπληκτισμούς του ζευγαριού το τελευταίο διάστημα.