Νέα υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής «ξεσκέπασε» η ειδική ομάδα παρακολούθησης ψηφιακών επιχειρηματικών συναλλαγών της ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής, ο οποίος ταυτόχρονα διαθέτει εταιρεία τηλεπωλήσεων. Ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων άρχισαν να παρακολουθούν τη συναλλακτική συμπεριφορά της επιχείρησης.

Στη συνέχεια ζήτησαν στοιχεία των παραδόσεων από την εταιρεία ταχυμεταφορών, με την οποία συνεργαζόταν η επιχείρηση, και βρήκαν ότι, για τέσσερις χρήσεις, δεν είχαν δηλωθεί 12.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ. Ακόμη, βρήκαν ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής δεν εμφανιζόταν τυπικά ως μέτοχος της εταιρείας, αλλά είχε βάλει μπροστά τη μητέρα του.

Ήδη, έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ ελέγχονται τόσο η επιχείρηση για τις υπόλοιπες χρήσεις, όσο και ο ίδιος και η μητέρα του, για πιθανές άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, οι παραβάσεις δεν αφορούν μονάχα τη μη έκδοση δεκάδων χιλιάδων παραστατικών, αλλά και ενδεχόμενη «παγίδα» με ψεύτικο λογισμικό, το οποίο εξυπηρετούσε στην έκδοση αποδείξεων - μαϊμού για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.