Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκονται τρία άτομα που διέπρατταν συστηματικά ληστείες από σπίτια ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων ήταν ανήλικος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή (16/06) οι τρεις ληστές γύριζαν με το αυτοκίνητό τους τους δρόμους του Κερατσινίου μέχρι που εντόπισαν και στοχοποίησαν ένα σπίτι. Τότε ένας από τους τρεις κατέβηκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να πείσει τον ενικό της οικίας να του δώσει πρόσβαση μέσα στο εσωτερικό του σπιτιού. Τα τεχνάσματά του δεν έπιασαν τόπο και τότε προσπάθησε να παραβιάσει την είσοδο της οικίας. Την ίδια στιγμή οι άλλοι δύο συνεργοί του βρίσκονταν στο αυτοκίνητο σε κοντινή απόσταση και είχαν αναλάβει το ρόλο του «τσιλιαδόρου». Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή έτυχε να περάσουν από το σημείο και να αντιληφθούν τους δράστες και άμεσα τους συνέλαβαν.

Εγκληματική δράση

Και οι τρεις κακοποιοί οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας όπου διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική τους δράση είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2022.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι επέλεγαν οικίες στις οποίες διέμεναν κυρίως ηλικιωμένοι και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό των σπιτιών. Τότε χρησιμοποιώντας βία ακινητοποιούσαν τους ενοίκους και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η συμμορία είχε διαπράξει δύο ληστείες στη Νέα Σμύρνη και στη Νίκαια και τρεις κλοπές στον Κορυδαλλό, στη Μεταμόρφωση και στο Περιστέρι. Και οι τρεις συλληφθέντες είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.