Στη διάσωση 40 μεταναστών, αφού τους εντόπισε, σε θάλασσα νοτιοανατολικά της Λήμνου, προέβη το Λιμενικό το πρωί της Δευτέρας. 

Στο σημείο έσπευσαν παράκτιο περιπολικό σκάφος και ναυαγοσωστικό σκάφος, ενώ δεσμεύτηκαν και τρία παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς επιχείρησαν δύο περιπολικά οχήματα του Λιμενικού.

Το ναυαγοσωστικό σκάφος εντόπισε το ιστιοφόρο σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης και απώλειας χειρισμών πηδαλίου, ενώ οι 40 επιβαίνοντες αρχικά μετεπιβιβάστηκαν σε αυτό και στη συνέχεια στο παράκτιο περιπολικό σκάφος, με το οποίο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Μυτιλήνης, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Συνελήφθη 33χρονος που φέρεται να διακινούσε τους μετανάστες

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 33χρονος εκ των ανωτέρω αλλοδαπών ως χειριστής του εν λόγω Ι/Φ σκάφους και διακινητής των υπολοίπων, ενώ κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή του συλληφθέντος και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και τη συνεργασία του με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.