Τα δύο αδέρφια από τη Συρία, των οποίων η εικόνα είχε κάνει τον γύρο του κόσμου όταν συναντήθηκαν στην Καλαμάτα, με τα κάγκελα ωστόσο να τους χωρίζουν, είναι και πάλι μαζί.

Η μεγάλη στιγμή για τους δύο νεαρούς Σύρους έφτασε. Ο Φάντι, 30 ετών, πρόσφυγας που μένει μόνιμα στην Ολλανδία και διαθέτει και ολλανδικό διαβατήριο πλέον, ταξίδεψε, βρέθηκε στην Ελλάδα, πήγε στην Καλαμάτα και κατέληξε στη δομή της Μαλακάσας προκειμένου με τον πιο επίσημο τρόπο, με επισκεπτήριο, να συναντήσει τον 18χρονο αδελφό του που ήταν μέσα στο μοιραίο αλιευτικό που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου.

Το βίντεο του Reuters:

Ο Μοχάμεντ είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη και ο τελικός του προορισμός ήταν η Ιταλία. Δεν έφτασε ποτέ εκεί, αλλά διασώθηκε της τραγωδίας.

Οι δυο τους, κατά πληροφορίες, είχαν να βρεθούν χρόνια. Έμειναν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου και μίλησαν, με τον Μοχάμεντ να του περιγράφει τα όσα τραγικά έζησε αλλά και τη διαμονή του στο ΚΥΤ Μαλακάσας, η οποία είναι υπ' ευθύνη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

H στιγμή της συνάντησής τους

Εν τω μεταξύ, δυο ακόμα σοροί εντοπίστηκαν στη θάλασσα κοντά στο σημείο του πολύνεκρου ναυαγίου, ανοιχτά της Πύλου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άνδρες. Οι δύο σοροί μεταφέρονται στο λιμεναρχείο Καλαμάτας. Πλέον ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 80.