Παραδόθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων για πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το 250 σελίδων πόρισμα, που παραδόθηκε σήμερα και αναμένεται να συμπεριληφθεί στην δικογραφία, περιλαμβάνεται κρίσιμα στοιχεία, όπως, συνομιλίες και υλικό, που θα το αξιολογήσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής για να διαπιστώσει τυχόν ευθύνες και άλλων προσώπων στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν τα στελέχη του ΟΣΕ

Σημειώνεται ότι πέντε πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον τους ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου αναμένεται να απολογηθούν οι δυο γενικοί διευθυντές του ΟΣΕ ενώ για σήμερα 19 και 20 Ιουνίου πήραν προθεσμία οι διευθυντές των διευθύνσεων.

Η δίωξη σχετίζεται με θέματα ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου όπως η απουσία τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας τη νύχτα της τραγωδίας, με τις ευθύνες για την μη λειτουργία των συστημάτων να «τρέχουν» σε βάθος εξαετίας καθώς δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων κατείχαν συγκεκριμένη διευθυντική θέση στον ΟΣΕ από το 2017.