Σάλος έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα στη Μελβούρνη με Έλληνα αρχιμανδρίτη, που φέρεται να χρησιμοποιούσε εφαρμογή για ομοφυλόφιλους, το Grindr.

Τον ομογενή παλαιοημερολογίτη κληρικό πατέρα Χριστόδουλο βαραίνουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατηγορίες για «διπλή ζωή» και «αφαίμαξη εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από την εκκλησία των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών.

Έπαιρνε τις δωρεές ηλικιωμένων ενοριτών και τις χρησιμοποιούσε για να πληρώνει τον ιστότοπο και να κλείνει νυχτερινά, μεταμεσονύχτια συνήθως, ραντεβού με άλλους άνδρες. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, τους έστελνε ‘‘ροζ’’ υλικό, γλαφυρές περιγραφές σεξουαλικών πράξεων και πορνογραφικές εικόνες», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «The Advertiser» στο ρεπορτάζ της. Επιπροσθέτως, ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της βίντεο που κατέγραψε ιδιωτικός ντετέκτιβ και το οποίο δείχνει άνδρες να επισκέπτονται το σπίτι του ιερέα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πατήρ Χριστόδουλος, κατά κόσμον Ιωάννης Βασιλάρης, ήδη τέθηκε σε προσωρινή αργία προκειμένου να ελεγχθεί από επιτροπή αν ευσταθούν ή όχι οι κατηγορίες που του αποδίδονται. Η Εκκλησία των ΓΟΧ της Αυστραλίας «διεξάγει εμπιστευτική εσωτερική έρευνα», αναφέρει ο Τύπος της ομογένειας.

Την ίδια στιγμή, το περιβάλλον του ομογενούς κληρικού κάνει λόγο «για κλοπή ταυτότητας και, συνακόλουθα, για δημιουργία fake λογαριασμού στην εφαρμογή».


Μεταμεσονύχτια ραντεβού στο Φόκνερ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «The Advertiser», που δημοσίευσε διαλόγους του ιερέα με άλλους άνδρες μέσω το προφίλ του πρώτου, τα ραντεβού κλείνονταν στο Φόκνερ, προάστιο της Μελβούρνης, όπου μετακόμισε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να ασκεί τα ιερατικά του καθήκοντα στον ναό του Αγίου Νεκταρίου.

Στην αντίπερα όχθη, και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ομογένειας στην Αυστραλία «Νέος Κόσμος», υποστηρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε φωτογραφία του με σκοπό να συκοφαντηθεί. «Μόνο ένας ηλίθιος θα μπορούσε να είναι αρχιμανδρίτης και να έχει λογαριασμό σε γκέι ιστότοπο, να δείχνει κιόλας το πρόσωπό του και να πιστέψει ότι δεν θα γινόταν αντιληπτός», υπογραμμίζει πηγή (που κρατά την ανωνυμία της) από το περιβάλλον του ιερέα στον «Νέο Κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός έχει ήδη διαγραφεί και ενορίτες προερχόμενοι από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στη Νοαρλούνγκα, στη Νότια Αυστραλία, όπου λειτουργούσε μέχρι το 2020, τον υπερασπίζονται, τονίζοντας πως τα πάντα είναι «αισχρά ψεύδη», ότι θέλουν να τον «σπιλώσουν, να εκμηδενίσουν την επαγγελματική και προσωπική του υπόσταση». Ο ίδιος πάντως μέχρι στιγμής τηρεί σιγήν ιχθύος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Νέου Κόσμου», ο πατήρ Χριστόδουλος γεννήθηκε στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας. Τον Ιούνιο του 1996 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους κι έλαβε το όνομα Ιωαννίκιος. Ένα χρόνο αργότερα απέβαλε το μοναχικό σχήμα, επανήλθε στην τάξη των λαϊκών και υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό. Το 2004 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Βαρθολομαίο, έλαβε το όνομα Ευστράτιος και διορίστηκε εφημέριος στη Μαγούλα της Ελευσίνας. Συνέχισε με μετάθεση στη Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, από την οποία αποχώρησε και προσχώρησε στην παράταξη Αυξεντίου, των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών. Το 2011 ανέλαβε νέος «Επίσκοπος» της Αυξεντικής παράταξης των ΓΟΧ Αυστραλίας.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή / Συντάκτρια: Έλλη Σολδάτου