Με τηλεφωνική απάτη προσπάθησαν επιτήδειοι να αρπάξουν χρήματα από έναν άνδρα, ο οποίος όμως κατάλαβε αμέσως ότι πρόκειται για παραπλανητική πράξη και ξεκίνησε να τους τρολάρει, ηχογραφώντας παράλληλα τη συνομιλία.

Πιο αναλυτικά, μια γυναικεία φωνή συστήνεται ως αξιωματικός Υπηρεσίας Φράγκου Γεωργία και ενημερώνει έναν άνδρα τηλεφωνικά ότι η «υποτιθέμενη» κόρη του, Κατερίνα, τράκαρε, χτύπησε ένα 8χρονο παιδί, το οποίο έχασε τελικά τη ζωή του, με αποτέλεσμα να είναι πιθανό να προφυλακιστεί για 15 χρόνια.

Ο άνδρας ενώ έχει καταλάβει την… κομπίνα, αρχίζει να αποδέχεται τα λεγόμενα της «αστυνομικού» και να απαντά τρολάροντάς την, δίνοντάς της ψεύτικα στοιχεία και δείχνοντας παράλληλα ταραγμένος για το περιστατικό που του περιγράφει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Η «αστυνομικός» ζητεί από τον «ταραγμένο πατέρα» η συζήτησή τους να παραμείνει απόλυτα εμπιστευτική, πριν του πει ότι πρότεινε στους γονείς του θύματος να αποσύρουν τη μήνυση για να αφήσει την Κατερίνα ελεύθερη.

Συγκεκριμένα του είπε: «Έκανα την πρόταση στους γονείς του παθόντος να αποσύρουν τη μήνυση άμεσα εναντίον της Κατερίνας και θα γράψω εγώ εδώ στα χαρτιά πως το τροχαίο αυτό το προκάλεσε κάποιο ανώνυμο, αγνοούμενο μηχανόβιο πρόσωπο και εξαφανίστηκε. Θα διαγράψω τις κάμερες, θα διαγράψω όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της Κατερίνας, έτσι η ίδια δεν θα φαίνεται πουθενά και θα αφεθεί ελεύθερη σήμερα κιόλας».

Με εκείνον να συνεχίζει το… τρολάρισμα και να απαντά «Ωραία, να 'στε καλά, ο Θεός να σας έχει καλά και η Παναγία».

Πώς του ζήτησε 110.000 ευρώ

Έπειτα η αστυνομικός «Γεωργία» μπαίνει στο «ψητό» ζητώντας το… αντάλλαγμα των 110.000 ευρώ από τον υποτιθέμενο πατέρα της Κατερίνας: «Ευχαριστώ, κύριε Δημήτρη. Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα, κύριε Δημήτρη. Οι γονείς για να αποσύρουν τη μήνυση μας ζητάνε 110.000 ευρώ για το αίμα του παιδιού που χύθηκε. Η Κατερίνα δέχτηκε να τα δώσει τα χρήματα, μόνο και μόνο να γλιτώσει το Αυτόφωρο σήμερα κιόλας. Εφόσον, όμως, είναι κρατούμενη, δεν μπορεί να δράσει, ζητεί μια εμπιστευτική οικονομική βοήθεια από σας, κύριε Δημήτρη. Εσείς αυτή τη στιγμή τώρα στο σπίτι σας έχετε αυτή τη δυνατότητα;», λέει χαρακτηριστικά.

Όταν ο άνδρας ζητεί να… μειωθεί το ποσό, η αστυνομικός κάνει λόγο για… διακανονισμό.

«Αφήστε τη να σαπίσει στη φυλακή», καταλήγει ο άνδρας, προσθέτοντας «αφού χτύπησε το παιδί να τιμωρηθεί η ίδια», με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι που θέλησαν να του αποσπάσουν 110.000 ευρώ να κλείσουν το τηλέφωνο.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο της τηλεφωνικής απάτης