Από την Κυριακή 11 έως την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, ο Αρχηγός Ναυτικού του Ισραήλ Αντιναύαρχος David Saar Salama πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, ο Αρχηγός Ναυτικού του Ισραήλ επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΝ. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας των Ναυτικών Ελλάδας και Ισραήλ, ενώ ενημερώθηκε επί των δραστηριοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού. Εν συνεχεία συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και ακολούθως με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, ο Αντιναύαρχος David Saar Salama μετέβη, επίσης, στο Ναυτικό Οχυρό (Ν.Οχ.) Σκαραμαγκά και στο Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ) με τις ακόλουθες δραστηριότητες:

Α. Στο Ν.Οχ. Σκαραμαγκά, τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠN και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ, όπου έγινε επίδειξη των δυνατοτήτων του Προσομοιωτή Ελέγχου Βλαβών (ΕΒ) της Σχολής ΕΒ.

Β. Στο ΑΣ συναντήθηκε με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Στόλου, ξεναγήθηκε στον Προσομοιωτή της Σχολής Υποβρυχίων και ακολούθως επέβη σε Υποβρύχιο κλάσης «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» και σε Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων κλάσης «ΡΟΥΣΣΕΝ».

Επιπρόσθετα και στο περιθώριο της επίσκεψης, τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 12 Ιουνίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αρχηγού Ναυτικού του Ισραήλ επί του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

01__4_
02
03__2_
04
06
07
08
09
010__1_
011
012
013
014
016