Στη σύλληψη ενός 60χρονου Γάλλου στα λουτρά Θερμών στον Δήμο Μύκης στην Ξάνθη προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης αστυνομικοί, καθώς νωρίτερα ο άνδρας είχε σκίσει το κοράνι και είχε πάρει μια κουρτίνα από το τζαμί, την οποία έβαλε στο κεφάλι του και κυκλοφορούσε στο χωριό.  

1_3

Τις αρχές ενημέρωσαν κάτοικοι του χωριού που είδαν τον 60χρονο.

2_2

Σύμφωνα με το xanthinews.gr, ο άνδρας είναι Γαλλοβούλγαρος και βρέθηκε στην περιοχή χωρίς να έχει ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ ο ίδιος δηλώνει αναρχικός.

3_2


Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής.

«Οι ασεβείς πράξεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε τζαμί της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης, είναι απολύτως καταδικαστέες χωρίς αστερίσκους, προξενούν ιδιαίτερη θλίψη σε όλους μας, αλλά, συγχρόνως, χαλυβδώνουν τη θέλησή μας να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο του απόλυτου σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων συμπολιτών μας της Θράκης, την οποία άλλωστε εγγυάται το Σύνταγμα της Ελλάδας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία επενέβη άμεσα, συνέλαβε τον αλλοδαπό δράστη και ήδη ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία του νόμου. Ο σεβασμός στους χώρους λατρείας κάθε θρησκευτικής κοινότητας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία για την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.