Δύο ηχητικά ντοκουμέντα για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Mega, τα οποία αποτυπώνουν την αγωνία των προσφύγων που επέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό.

Οι συγκεκριμένες καταγραφές έχουν γίνει λίγα λεπτά πριν από το τραγικό ναυάγιο και είναι οι συνομιλίες της ακτιβίστριας Ναουάλ Σούφι, η οποία επικοινώνησε με τους πρόσφυγες και το βράδυ της Τετάρτης. Ειδικότερα, η Σούφι περιέγραψε με μία μακροσκελή ανάρτηση τις στιγμές που βίωσαν οι επιβαίνοντες του αλιευτικού. Οι καταγραφές έχουν γίνει από τις 01:25 έως και τις 01:52 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ηχητικό νούμερο 1

Ακτιβίστρια: Όλα θα πάνε καλά, μην πηγαίνετε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, περιμένετε εκεί μέχρι να έρθει βοήθεια.

Επιβάτης: Δεν θέλουμε να τουμπάρει το πλοίο.

Ακτιβίστρια: Θα έρθει το καράβι να σας φέρει νερό, αλλά προσέξτε εάν πάτε όλοι προς ένα μέρος, το καράβι θα τουμπάρει.



Ηχητικό νούμερο 2

Στο δεύτερο ηχητικό ντοκουμέντο ένας από τους πρόσφυγες λέει στην ακτιβίστρια ότι κάποιος συνεπιβάτης του κάνει λόγο για νεκρούς.

Πρόσφυγας: Ένας άνθρωπος από το καράβι μού λέει ότι 6 άτομα έχουν πεθάνει.

Ακτιβίστρια: Οι 6 άνθρωποι είναι ηλικιωμένοι ή βρέφη;

Πρόσφυγας: Δεν ξέρω.

Ακτιβίστρια: Εντάξει. Θεέ μου. Άσε με να μιλήσω με τον κυβερνήτη. Θα πρέπει να ηρεμήσουν, να μην αναπτύσσουν ταχύτητα γιατί το καράβι θα ντελαπάρει. Από εσένα θέλω το εξής, να με ενημερώνετε τι γίνεται. Να μου στέλνεις μήνυμα ή να με παίρνεις τηλέφωνο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ίδιας επικοινωνίας, η γυναίκα τούς δίνει οδηγίες.

Ακτιβίστρια: Ένας ή δύο ή τρεις μόνο θα παίρνουν το νερό ή τα σωσίβια και όλοι οι υπόλοιποι θα παραμείνετε στις θέσεις σας. Με κατάλαβες; Είμαι σίγουρη ότι θα σας εντοπίσουν και θα σας σώσουν. Κάντε υπομονή, αυτό δεν θα γίνει άμεσα, αλλά θα έρθουν.