Ζημιές στο περίπτερο της ΝΔ στην πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα, προκάλεσαν άγνωστοι, μετά την πορεία διαμαρτυρίας που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Σύμφωνα μάλιστα με το tempo24.news, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ περιφρούρησαν το δικό τους περίπτερο έτσι ώστε να μην έχει την ίδια τύχη με αυτό της ΝΔ.

Το συλλαλητήριο οργανώθηκε στην Πάτρα από αντιρατσιστικές οργανώσεις, συνδικάτα, αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές που διαμαρτύρονται για την ανείπωτη τραγωδία.

nd__2_
nd

«Να μην αφήσουμε η αλληλεγγύη να ναυαγήσει», ήταν ένα από τα κύρια συνθήματα των διαδηλωτών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή.



Ίδιο σκηνικό και στα Χανιά

Όμως αντίστοιχες εικόνες καταγράφηκαν και στα Χανιά, όπου το απόγευμα της Πέμπτης έγινε πορεία διαμαρτυρίας, στο κέντρο της πόλης, για το πολύνεκρο ναυάγιο με τους μετανάστες ανοιχτά της Πύλου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, σύμφωνα με το zarpanews, μέλη που συμμετείχαν σε αυτή, κατευθύνθηκαν προς το περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας, γράφοντας συνθήματα και καταστρέφοντας, το υλικό που υπήρχε μέσα σε αυτό.

xania

Μέλος της ΟΝΝΕΔ που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε βάρδια στο περίπτερο του κόμματος, περιέγραψε:

«Βρισκόμασταν στο περίπτερο όταν ξεκίνησε η πορεία. Αποφασίσαμε να το κλείσουμε για να μην προκαλέσουμε. Πέρασαν από την πλατεία 1866 και ξεκίνησαν να βρίζουν και να φωνάζουν συνθήματα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Χαληδων.

Εμείς ήμασταν περίπου 10 μέτρα μακριά. Όταν απομακρύνθηκαν πήγαμε προς το περίπτερο για να το ανοίξουμε, μας είδαν και άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μας και να μας επιτίθενται. Φοβηθήκαμε για τη σωματική μας ακεραιότητα».

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας που κατάφεραν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.