Με τις Αρχές αλλά και τους αρμόδιους φορείς να βρίσκονται επί ποδός,  έχει γίνει μια πρώτη προσπάθεια ταυτοποίησης των διασωθέντων, από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν στο κέντρο υποδοχής στη Μαλακάσα.


Μετά το «πράσινο φως» που θα δώσει ο εισαγγελέας, καθώς εικάζεται ότι ανάμεσα στους διασωθέντες υπάρχουν και οι λαθροδιακινητές, θα ξεκινήσει από αύριο η μεταφορά τους σε πλήρως εξοπλισμένα κοντέινερ, στα οποία θα διαμείνουν.

Προς το παρόν παραμένουν σε προσωρινά καταλύματα εντός του λιμανιού της Καλαμάτας, όπου αρχικά μεταφέρθηκαν, οι 104 άνθρωποι που σώθηκαν από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου τα ξημερώματα της Τετάρτης.


Εκτός από όσους κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στο νοσοκομείο της πόλης, οι υπόλοιποι διαμένουν στο πρόχειρο κέντρο υποδοχής που στήθηκε στο λιμάνι, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες άνθρωποι, συγγενείς των αγνοουμένων, οι οποίοι προσπαθούν απεγνωσμένα, με φωτογραφίες στα χέρια και ρωτώντας τους διασωθέντες, να λάβουν έστω την ελάχιστη πληροφορία για τους δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι επέβαιναν στο αλιευτικό που σε μια στιγμή οδήγησε στον θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους.