Συγκλονίζουν οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που επέλεξαν το μοιραίο σκάφος το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου για να γνωρίσουν μια… καλύτερη ζωή. Ένας άνδρας από τη Δαμασκό του πολέμου, κραυγή αγωνίας, φωνή απελπισίας και ύστατη αναζήτηση ελπίδας, ψάχνει τον αδερφό του που ήταν στο μοιραίο σκάφος ανοιχτά της Πύλου.

Ο νεαρός αναζήτησε μία καλύτερη ζωή, μία επιθυμία που ναυάγησε στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου. Ο Μοχάμεντ δεν κλαίει ακόμα, αλλά φοβάται.Έστειλε μία φωτογραφία στην εκπομπή του MEGA, Live News, στην οποία δεν είναι καθαρό το πρόσωπο, αλλά ο άνδρας που είναι στο έδαφος μεταξύ των διασωθέντων του θυμίζει τον αδερφό του.


 «Ίσως πνίγηκε, ίσως είναι ζωντανός, δεν ξέρω ακόμα, αληθινά ελπίζω να είναι ζωντανός», αναφέρει ο ίδιος.

Ήταν ένα ταξίδι που οι δουλέμποροι είχαν στήσει καλά, με μια ταρίφα πανάκριβη. Ο δικός του αδερφός έδωσε όσα είχε και δεν είχε θα πει ο Μοχάμεντ. Πλήρωσε το εισιτήριο της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη 4.000 δολάρια.

 «4.000 δολάρια. Ήταν δύο πλοία, το πρώτο είχε 760 άτομα, ξεκίνησαν μία Παρασκευή πρωί, περίπου στις 2, ήταν 5 ημέρες στη θάλασσα».

Στο ταξίδι μαζί με τον αδερφό του, τον Μοχάμεντ, ήταν και ένας φίλος του και ψάχνει έστω κάποιο σημείο επαφής με αυτόν για να μάθει τι απέγινε ο αδερφός του.

 «Ήταν ο αδερφός μου και ο φίλος του, τους πήραν τα κινητά, δεν είχαν ίντερνετ, πήραν τα κινητά τους και τους τα έκλεισαν, αυτά ξέρω».

Όσο οι ώρες περνούν οι ελπίδες λιγοστεύουν. Στις χώρες που οι μετανάστες άφησαν πίσω τους, φίλοι και συγγενείς αγωνιούν, ο ένας μέσω κοινωνικών δικτύων ψάχνει βοήθεια και πληροφορίες από τον άλλο σε μία τραγωδία που συγκλονίζει.