Συνελήφθησαν από το Λιμενικό έξι εκ των διακινητών που έβαλαν στο αλιευτικό σκάφος-«φέρετρο», το οποίο ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου, τους μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, Τετάρτη 14/06, είχε γίνει γνωστό ότι είχαν εντοπιστεί μεταξύ των διασωθέντων τρεις, για τους οποίους υπήρχε η εκτίμηση ότι μπορεί να είναι κάποιοι από τους διακινητές.

Όσον αφορά στον αριθμό των νεκρών από το ναυάγιο στην Πύλο, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, είναι 78 και όχι 79, όπως είχε ανακοινωθεί το απόγευμα της Τετάρτης.


Συνεχίζονται οι έρευνες

Παράλληλα, με δύο πλωτά του λιμενικού, ένα C-130 που έριχνε φωτοβολίδες και έξι παραπλέοντα πλοία συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυάγιο στα διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Ωστόσο, οι έρευνες ήταν άκαρπες.

Από το πρωί συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση οι έρευνες, αφού έχει στηθεί στην Καλαμάτα ολόκληρο επιχειρησιακό κέντρο.

Ο αριθμός των διασωθέντων παραμένει 104, ενώ το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στις έρευνες από χθες το μεσημέρι δημιουργεί φόβους στις Αρχές ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί επικίνδυνα.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του Λιμενικού στο protothema.gr, ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων θα είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ακόμη και μετά τη λήψη καταθέσεων από τους διασωθέντες.


Συγγενείς αναζητούν τους δικούς του ανθρώπους

Εν τω μεταξύ, άρχισαν να καταφτάνουν στην Καλαμάτα συγγενείς των αγνοουμένων.

Τα parapolitika.gr κατάφεραν να προσεγγίσουν έναν εξ αυτών.

Ο ένας είναι ο Μαλέκ που ήλθε από Γερμανία και ψάχνει τον αδελφό του Μοχάμεντ 18 ετών.

Όπως είπε, επέβαινε στο πλοίο και τελευταία φορά τον άκουσε πριν από 6 μέρες.

Επίσης, ένας δεύτερος Σύριος, ο Μάριος, ήλθε από Κύπρο, αναζητώντας κι εκείνος τον αδελφό του.

«Δεν είναι στους ζωντανούς, πάμε στο νοσοκομείο να δούμε αν είναι στους νεκρούς», κατάφερε να πει, όντας φανερά συγχυσμένος.