Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα των ξένων Μέσων Ενημέρωσης για το πολύνεκρο ναυάγιο που συνέβη ανοιχτά της Πύλου, όταν αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, ανετράπη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. Τα διεθνή Μέσα φιλοξενούν την είδηση στην πρώτη σελίδα τους και παρακολουθούν την επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Associated Press

To Associated Press αναφέρεται στη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέροντας πως έξι σκάφη της ακτοφυλακής, μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, πολλά ιδιωτικά σκάφη και ένα drone της υπηρεσίας προστασίας των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Frontex, συμμετείχαν στη συνεχιζόμενη έρευνα.

1


Reuters

Το πρακτορείο Reuters στο δημοσίευμά του αναφέρει ότι πρόκειται για το ναυάγιο με τα περισσότερα θύματα που έγινε τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα.

2
2_2

ΒΒC

To BBC αναφέρει τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης λόγω των δυνατών ανέμων στην περιοχή.

3