Από αυτοάνοσο νόσημα νευρολογικής φύσεως, το οποίο ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί, φέρεται ότι πάσχει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία μεταφέρθηκε χθες στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Η 34χρονη κατηγορούμενη, που το τελευταίο διάστημα κάθεται στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη φερόμενη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, ενώ κατηγορείται και για ανθρωποκτονία από πρόθεση και των δύο μικρότερων παιδιών της, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται.

Η μετάβασή της στο νοσοκομείο ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματισμένη εδώ και καιρό, προκειμένου να υποβληθεί σε συγκεκριμένες εξετάσεις.

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι η επίσκεψή της στο Λαϊκό ήταν εσπευσμένη, εξαιτίας μιας ξαφνικής κι έντονης αδιαθεσίας που ένιωσε και για το λόγο αυτό υποβλήθηκε και σε γαστροσκόπηση. Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα χρειαστεί να μεταβεί στο νοσοκομείο αρκετές φορές ακόμη.

Ο συνήγορος υπεράσπισής της Αλέξης Κούγιας έχει κατά καιρούς αναφερθεί στο σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα που αντιμετωπίζει η εντολέας του.

Στις αρχές Απριλίου, όταν η 34χρονη είχε εμφανιστεί κουτσαίνοντας στο δικαστήριο, ο κ. Κούγιας είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από αυτοάνοσο που επιδεινώθηκε ραγδαία. «Είχε επιδεινωθεί ακραία η κατάστασή της. Της έκαναν βιοψία στο μηρό μέσω εγχειρήσεως. Έχει ράμματα. Μακάρι να μην επαληθευτούν οι υποψίες των γιατρών, υπάρχει κάτι που πρέπει να διερευνηθεί πολύ σοβαρά» είχε τονίσει ο γνωστός ποινικολόγος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Σιδεράς είχε ισχυριστεί ότι το «κλειδί» των τριών θανάτων βρισκόταν στην κατηγορούμενη, καθώς «η μητέρα πάσχει από ινομυαλγία. Η ινομυαλγία είναι ένα αυτοάνοσο, το οποίο έχει σχέση με πολλά άλλα, όπως και με τον ερυθηματώδη λύκο».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 14/06/2023