«Εάν δεν αλλάξει ο νόμος άμεσα, αύριο κιόλας, και πάλι μην απορήσετε στο μέλλον από συμπεριφορές ανθρώπων αμυνομένων απέναντι σε τέτοια “σκουπίδια”», σχολίασε σε χθεσινή του ανάρτηση ο πατέρας του ανήλικου κοριτσιού, που παρ’ ολίγον να πέσει στα δίχτυα 63χρονου παιδόφιλου στην Ομόνοια, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο επίδοξος παιδοβιαστής αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπόθεση, βέβαια, έλαβε νέα τροπή μετά τις δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα, συνηγόρου της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, σύμφωνα με τις οποίες το κορίτσι αναγνώρισε στο πρόσωπο του 63χρονου συνταξιούχου, με αρχικά Σ.Κ., έναν εκ των βιαστών της.

Το χρονικό

Η δράση του 63χρονου αποκαλύφθηκε όταν αποφάσισε να στείλει μια φωτογραφία με τα γεννητικά του όργανα σε 14χρονη, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, γράφοντας από κάτω την προτροπή «έλα». Η ανήλικη, θεωρώντας πως πρόκειται για φάρσα από συμμαθητές της, πήρε τηλέφωνο τον άγνωστο αριθμό, χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, ωστόσο, ο 63χρονος κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο τη 14χρονη, ζητώντας της να βρεθούν από κοντά... να «συνουσιαστούνε», χωρίς ευτυχώς το κορίτσι να ανταποκριθεί. Λίγη ώρα αργότερα, μετά την τηλεφωνική επαφή, της έστειλε εκ νέου μια φωτογραφία, όπου φαινόταν ο ίδιος μαζί με μια γυναίκα την ώρα της ερωτικής επαφής.

Το κορίτσι ενημέρωσε τους γονείς του, οι οποίοι του συνέστησαν να στείλει μήνυμα για να κλείσουν ραντεβού, ενώ ο πατέρας ενημέρωσε την Αστυνομία για το περιστατικό και το ραντεβού που κλείστηκε στην περιοχή της Ομόνοιας. Εκεί, όμως, τον πρόλαβε ο πατέρας της 14χρονης, πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, και τον ακινητοποίησε, έως ότου του περάσουν χειροπέδες τα όργανα του νόμου.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για «προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας». Ο κατηγορούμενος δήλωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύτηκε για λίγες ώρες. Ο εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο έως την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

«Ο δικός μου δρόμος»

Ο πατέρας της ανήλικης, μόλις έμαθε πως ο 63χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ξέσπασε ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να επανεξετάσει την υπόθεση: «Ο κύριος είναι έξω, οπότε αυτό μου δείχνει για άλλη μία φορά στη ζωή μου ότι ο δρόμος ο δικός μου είναι ο καλύτερος, να προστατέψω την οικογένειά μου και τον πλησίον μου.

Κύριε εισαγγελέα, βγάζετε πολύ γρήγορα αποτέλεσμα, οπότε μην αμφιβάλλετε στο μέλλον για παρόμοιες συμπεριφορές πολιτών. Το τελευταίο άβατο του ανθρώπου είναι η οικογένεια, είναι τα παιδιά μας. Είναι η ζωή μας όλη. Εάν δεν αλλάξει ο νόμος άμεσα, αύριο κιόλας, και πάλι μην απορήσετε στο μέλλον από συμπεριφορές ανθρώπων αμυνομένων απέναντι σε τέτοια “σκουπίδια”... Όσον αφορά το “σκουπίδι” αυτό, θα του πω για άλλη μια φορά: Άκου διαολάκι. Την κόλαση που αποζητάς τόσο πολύ, θα σ’ τη φέρω εγώ...!!!».

Kαι με τη 12χρονη;

Η 12χρονη, θύμα του κυκλώματος παιδοβιαστών του Κολωνού, διάβασε στο διαδίκτυο δημοσιεύματα για τον 63χρονο και βλέποντας τη φωτογραφία του τον αναγνώρισε ως έναν εκ των βιαστών της. Μιλώντας στην «Α», ο συνήγορος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, ανέφερε πως «το κορίτσι αναγνώρισε τον παιδοβιαστή, το είπε στην θεία της και η θεία της με πήρε τηλέφωνο και μου το είπε. Πρόκειται για έναν εκ των ανθρώπων που έχει κατονομάσει στις Αρχές στην τελευταία της κατάθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας.

*Του Γιώργου Σόμπολου / Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή.